Drugi športi

FOTO in VIDEO: Slovenski rokometaši dobro razpoloženi pred olimpijskimi igrami: v Kopru je padla Hrvaška

Koper, 22. 07. 2016 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi za olimpijske igre v Rio de Janeiru v Kopru premagala Hrvaško s 27:25 (13:9). Ekipi se bosta znova srečali v torek v Opatiji.

Če so bili Hrvati v teh doslej boljši, saj so zmagali 24-krat, pa so tokrat izbranci Veselina Vujovića prišli do svoje 14. zmage v boju s Hrvati. En dvoboj se je končal neodločeno.

Tekmo je z zadetkom odprl Matej Gaber, ki prav danes praznuje 25. rojstni dan. Pred tekmo je malce slavil tudi Uroš Zorman, ki je odigral rekordno 218. tekmo za slovensko vrsto. Gledalci, ki so dodobra zapolnili tribune koprske dvorane, so sicer v uvodu videli precej enakovredno tekmo in tudi nekaj poskusov igranja brez vratarja, a priprava na nova pravila v Riu je na videz prinesla več zmede kot koristi v napad enih in drugih.

Napake delamo vsi, danes tudi Hrvati in to se bo dogajalo tudi na olimpijskih igrah. Važno je, da na koncu dobimo zadetek manj od tekmecev, kar nam je danes uspelo. Obramba proti Hrvaško s prejetimi 25 goli je bila dobra, seveda pa moramo v bodoče prejeti še kakšen gol manj, a treba je vedeti, da smo zaradi napornih priprav vsi utrujeni. Vid Katvičnik

Sicer pa so v borbeni predstavi imeli pobudo Slovenci, spodbujani tudi z Vujovićevimi napotki v stilu "igraj bolj sproščeno, ne kot robot", ki so prvič pobegnili za dva zadetka v osmi minuti po dveh zaporednih golih Gašperja Marguča, za tri so prvič vodili v 27. minuti po zadetku Marka Bezjaka, najvišjo prednost v prvem delu pa je v zadnji minuti priigral Jure Dolenec, ko je zadel za 13:9.

Hrvati so v uvodu drugega dela hitro izničili slovensko prednost, saj je Marko Kopljar zadel trikrat zapovrstjo. Toda zatem so se Slovenci znova zbrali in pokazali kar nekaj všečnih potez, cepelin, individualne rešitve, izdelane akcije, s katerimi so spet prevzeli pobudo. Obenem pa je na lep način v 36. minuti hrvaško igro brez vratarja - to so gosti igrali kar pogosto - kaznoval Bezjak, ko je zadel v prazno mrežo izpred svojega gola. Slovenci so nato ves čas vodili za dva, tri, tudi štiri zadetke, v 54. minuti pa so se Hrvati spet približali na zgolj gol zaostanka, ko je neuspešno slovensko igro brez čuvaja mreže kaznoval Igor Karačić. V zanimivi končnici pa je odločilni gol za zmago Slovenije dosegel Zarabec, ko je dobro minuto pred koncem zadel za 27:25.

Izid: 
Slovenija - Hrvaška 27:25 (13:9)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maajde
22. 07. 2016 21.45
+3
Lepo. Pričakovanja so.