Drugi športi

VIDEO in FOTO: V Velenju rekord Rudolfa, Ratejeva razočarala

Velenje, 01. 07. 2015 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Žan Rudolf je na 20. mednarodnem atletskem mitingu v Velenju zasedel tretje mesto in s časom 1:46,00 izboljšal državni rekord (1:46,79), ki ga je dosegel 14. junija 2012 prav v Velenju. S tem je izpolnil tudi normo za nastop na svetovnem prvenstvu avgusta v Pekingu.

Več videovsebin
  • Žan Rudolf iz Velenja z državnim rekordom
    00:47
    Žan Rudolf iz Velenja z državnim rekordom
  • Luka Janežič zadovoljen iz Velenja
    00:43
    Luka Janežič zadovoljen iz Velenja
  • Tina Šutej po mitingu v Velenju
    00:49
    Tina Šutej po mitingu v Velenju
  • Martina Ratej 4. v Velenju
    00:44
    Martina Ratej 4. v Velenju

Normo za SP je dosegel tudi Luka Janežič, edini Slovenec v glavnem teku na 400 m, ki je bil drugi s 45,44 sekunde. Prvi je bil prvi favorit, svetovni dvoranski prvak in trikratni evropski prvak Čeh Pavel Maslak (45,09). "Sploh ne vem, kaj naj povem. Res fenomenalno. V zadnjih metrih so me noge kar nesle, dobil sem občutek, da bi lahko celo zmagal, ampak pomembno je, da sem odtekel normo. Nastopil bom na svetovnem prvenstvu," je po mitingu za 24ur.com povedal Ljubljančan, član celjskega Kladivarja, za razvoj katerega skrbi Rok PredaničMaja Mihalinec je na 200 m slavila s 23,22 metra in le za dve stotinki zgrešila normo za SP. Dobro uro prej je prepričljivo zmagala v slovenski konkurenci na 100 m z 11,54, kar je le stotinka pod njenim osebnim rekordom in dobri dve desetinki nad normo za SP (11,33).

Luka Janežič
Luka Janežič FOTO: Damjan Žibert

Na 100 m je Južnoafričan Akani Simbine tekel pod desetimi sekundami (9,99), olimpijska, svetovna in evropska prvakinja v metu diska Sandra Perković iz Hrvaške je disk vrgla 67,23 m, na 800 m je z izjemnim časom zmagal Amel Tuka iz Bosne in Hercegovine (1:44,19), že dobitnik medalj na velikih dvoranskih tekmah. V skoku v daljino je evropska podprvakinja Srbkinja Ivana Španović, ki bo v Pekingu obranila bron s prejšnjega SP v Moskvi, slavila s 6,80 metra.

Razočarane so bile tri Slovenke, ki so že imele norme za SP. Druga je bila Tina Šutej, vendar je s palico preskočila le 4,27 m, Martina Ratej je bila s 57,77 m šele četrta v metu kopja, Maruša Mišmaš pa je bila na prvi tekmi na 3000 m zapreke po poškodbi gležnja v začetku maja zadnja, šesta (10:28,45).

Maruša Mišmaš
Maruša Mišmaš FOTO: Damjan Žibert

Pomembno, da je odtekla
Čeprav je Mišmaševa nekoliko razočarala, saj je pričakovala bistveno več, je zadovoljna že z dejstvom, da je poškodba očitno preteklost. "S časom ne morem biti zadovoljna, sploh, ko pogledam druge dosežke. Če bi bilo vse optimalno in ne bi bil v podzavesti še vedno prisoten strah pred poškodbo, bi verjetno bilo lahko malo bolje. A zdaj so zame pomembne tekme, vrnitev v tekmovalni ritem," je bila po tekmi vseeno deloma zadovoljna z izplenom Grosupeljčanka.

Žan Rudolf
Žan Rudolf FOTO: Damjan Žibert

'Rudi' presrečen
Med najbolj zadovoljnimi po mednarodnem mitingu v Velenju je bil tudi Žan Rudolf. S časom 1:46,00 se je veselil končnega tretjega mesta, obenem pa izpolnil normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Pekingu. "Sanjsko. Lepo je, ko ti množica v odločilnih metrih proge nudi takšno podporo in te vleče proti želenemu cilju. Želel bi si, da bi lahko 600 metrov odtekel na izjemno visokem nivoju. V svojem teku vidim še nekaj rezerve," je dejal presrečni Žumer in poudaril, da ima okoli sebe vse številčnejšo ekipo s pomočjo katere je v Velenju odtekel tudi novi slovenski državni rekord.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
02. 07. 2015 11.08
+1
Krasno, čudovito, fantastično!!! Le še pod slike poskusite vnesti vsaj kratke, minimalistične, skope komentarjćke, da bomo vedeli, kaj gledamo, pa bo popolno::: ))