Drugi športi

FOTO: Žagarju kaotičen uvod v sezono: Gledalci bi si zaslužili celotno dirko!

Varšava, 19. 04. 2015 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski spidvejist Matej Žagar je zmagovalec uvodne dirke letošnje sezone Speedway Grand Prixa v Varšavi na Poljskem. Zaradi slabe in nevarne proge so jo bili prireditelji primorani predčasno zaključiti.

Matej Žagar je letošnjo sezono v Speedway Grand Prix seriji pričel z zmago v Varšavi in tako po lanskem triumfu na VN Finske na svoj račun vpisal še drugo zmago v karieri. Na dirki, ki si jo bomo zapomnili kot največji fiasko v 21 letni zgodovini SGP serije, saj so jo morali zaradi slabe in nevarne proge po 12 vožnjah prekiniti, je drugo mesto osvojil Britanec Chris Harris, tretje pa domačin Jaroslaw Hampel.

Matej Žagar
Matej Žagar FOTO: Mediaspeed

Uvodna dirka letošnje Speedway Grand Prix serije, ki je do zadnjega, petinpetdeset tisočega sedeža napolnila poljski Narodni stadion v Varšavi, bi morala biti največji spektakel od leta 1995, odkar se svetovni prvak v speedwayu odloča v seriji SGP. Po odpeljani 12 vožnji pa so se vozniki, ki jih je sklical kar aktualni svetovni prvak, Američan Greg Hancock, po več kot enournem pregovarjanju z organizatorji in vodstvom dirke le dogovorili, da se dirka prekine in zaključi. Opravljenih je bilo tudi dovolj voženj, da je bila dirka in njeni rezultati po pravilih regularna. To je kot rečeno pomenilo izjemen uspeh Žagarja, ki je v svojih treh nastopih z dvema zmagama in enim drugim mestom bil za točko boljši od obeh tekmecev, ki sta mu delala družbo na stopničkah.

"Nobeni zmagi se ne gleda v zobe in zato sem seveda presrečen nad tem uspehom, sezona se ne bi mogla začeti na boljši način, kljub temu pa bi si želel, da bi po dobrih vožnjah, ki sem jih kljub težavni progi prikazal, zmagal na način, ki bi si ga zaslužili tudi vsi gledalci, ki so prišli na ta čudovit objekt," je po zmagi povedal Žagar.

Brez preizkusa steze
Kot zanimivost na koncu omenimo še, da je bil Žagar en redkih voznikov, ki se le nekaj ur pred dirko niso udeležili preizkusa steze, saj dejansko niti ni šlo za pravi trening: "Ocenil sem, da bi mi zgodnje dirkanje porušilo moj bioritem in priprave na dirko, zato sem raje ostal pri tem. Prav tako sem vedel, da ne bom iz stanja proge mogel razkriti ničesar kar mi ne bi uspelo ob kasnejšem prihodu na oval. Veseli me, da se nisem motil ampak je bila odločitev dobesedno zmagovalna."

izidi:

1. Matej Žagar (Slo) 8 točk
2. Chris Harris (VB)
3. Jaroslaw Hampel (Pol)

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

satan_SLO
19. 04. 2015 09.37
+10
bravo matej:))zgleda ,da se mu je ostal spomin na lendavo zadnjic(tudi slaba proga).Sramota za poljsko ,ki ima 3 lige +ekstra ligo samo za speedway za tako porazno organizacijo!devede nisi vreden enega takta speedway motorja;)
ortosloven?ek
19. 04. 2015 08.41
+9
kar se je včeraj tam dogajalo pa res ni podobni ničemer zapleti s štartno vrvico štart prvič dogajalo v speedwayu do tega da je dirkač izginil pod zaščitno ogrado .................zelo slabo organizirano ................je bilo pa zanimivo koliko ljudi se je zbralo
motorka57
19. 04. 2015 08.37
+14
Čestitam Matej ! Upam,da nas še kdaj razveseliš s polušanjem zdravljice !
devede
19. 04. 2015 08.24
-43
Antipaticen tipcek.Kar se obnasanja tice.Speedway-le kdo to gleda?
motorka57
19. 04. 2015 08.34
+20
...lohk je teb,k' ti je stari vse h rit znesu in z našim dnarjam kupu,da lohk ser ješ po drugih,ki jih sploh ne poznaš ....!
ortosloven?ek
19. 04. 2015 08.38
+17
jaz ga gledam in je zanimiv ..............ti pa nimaš pojma pa najbolje da greš nazaj v peskovnik in se tam igraš
rekapaka
19. 04. 2015 09.03
+11
pa kos mesa okoli vratu, da te bo sploh pes povohal!