Drugi športi

Fury: Prioriteta je Hammer, nato prideta na vrsto Kličko in Wilder

London, 27. 02. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

To soboto boste lahko na VOYO na delu spremljali enega izmed najboljših boksarjev težke kategorije. Tyson Fury se bo pomeril s Christianom Hammerjem, Britanec pa se že spogleduje z morebitnim obračunom z Vladimirjem Kličkom ali Deontayjem Wilderjem.

Tyson Fury si želi borbe za naslov prvaka.
Tyson Fury si želi borbe za naslov prvaka. FOTO: Twitter

Tyson Fury bo to soboto (prenos se na VOYO začne ob 21.00) v sloviti londonski O2 Areni poskušal ubraniti mesto prvega izzivalca svetovnega prvaka po verziji WBO, ki si ga priboril z zmago proti Derecku Chisori. Njegov izzivalec bo Nemec Christian Hammer, visokorasli Britanec pa z enim očesom že pogleduje proti morebitnemu obračunu z enim izmed dveh svetovnih prvakov, z Vladimirjem Kličkom (WBA, WBO, IBO in IBF) ali Deaontayjem Wilderjem (WBC). "Nedvomno bi bil obračun z Deaontayjem Wilderjem prava poslastica. Do njega bi utegnilo priti kmalu, a po drugi strani sem prvi izzivalec Klička, tako da bi ta borba utegnila biti prej na sporedu," je v pogovoru za Sky Sports dejal Fury in dodal: "Raje bi se pomeril z Vladom, saj je trenutno številka ena v težki kategoriji in ima največ šampionskih pasov. Zanj bi se odločil, saj je dominanten in že 10 let vlada tej kategoriji. Nihče ga ne more premagati. Jaz bom tisti, ki ga bo porazil. Nato se bom pomeril še z Wilderjem in premagal tudi njega."

A še pred morebitnim obračunom s Kličkom ali Wilderjem samozavestnega Furyja čaka obračun z neugodnim Hammerjem. "Moja prioriteta je Christian Hammer, ki ga morem spraviti s svoje poti. Komaj čakam, da opravim posel nato pa bom korak bliže borbi za naslov svetovnega prvaka," je zaključil.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ECHELON5
27. 02. 2015 19.07
+6
Večina boksarjev samo nekaj laja. Tisti, ki bo hotel premagati Kličkota bo moral uporabljati tudi možgane in ne samo gobec.
kure bedne
27. 02. 2015 20.20
-2
Ernest Mrzel
27. 02. 2015 11.09
+1
Ok, Wilder proti Wladu ima nekaj šans, če ga dobi res na slab dan ( pa jih ni imel v zadnjih 10 letih) ali pa da bi ga Vlad podcenjeval, kar pa tudi ni verjetno. Fury pa mislim da nobene. Borba z Dereckom Chisoro ne more biti primerljiva z Wladom. Edini, ki ima v prihodnje kaj šans je pomoje Anthony Joshua, ki je podobno velik kot Wlad oz. prava "pošast", le da more najbrž zelo nadgraditi znanje oz. izkušnje. Vsi ostali "kekci" lahko samo čakajo, da se bo spokal v penzjon, da bojo lahko kak pas okusili do konca svoje kariere. Upam pa na čimprejšnji fight med Wilderjem in Wladom :)
zajebanii
27. 02. 2015 08.47
+9
Zadnjić seg gledal dvoboj Chisora : Fury. Po ogledu dvoboja sem bil mnenja, da bi jih Kličko tisti večer lahko brez težav oba skupaj namlatil..... Da se razume, nisem ljubitel Klička, sem mnenja, da se s svojim dolgočasnim boksanjem uničil težko kategorijo, vendar je treba priznati, da je Kličko trenutno brez konkurence. Fury mu sploh ni konkurenca Wilder je dober samo ima slabo obrambo, Kličko ga razmontira v največ 5-ih rundah....
UltrasOL
27. 02. 2015 08.27
+18
Ce bi Klickota ob treh zjutraj vrgel iz postle in eno roko zavezal na hrbet, pa bi namlatil tega Fury-ja. Se en tipicen angleski boksar, ki je bolj glasen ob ringu, kot pa v njem samem. Ob pomanjkanju dobrih boksarjev v tezki kategoriji se mu obeta dostojna kariera, ampak Klicko je za njega drug svet.
Ray-Manzarek 1
27. 02. 2015 08.33
+4