Drugi športi

VIDEO: Fury podcenjevalno: To bo ena najlažjih borb!

Düsseldorf, 24. 11. 2015 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V sobotni noči se bo zgodil še en boksarski spektakel, v Esprit Areni v Düsseldorfu, se bosta za naslov prvaka težke kategorije po verzijah IBF, WBA, WBO in IBO pomerila 39-letni Ukrajinec Vladimir Kličko in 27-letni Tyson Fury. Spektakel v ringu si boste lahko v živo ogledali na VOYO od 21.00 dalje.

V soboto zvečer bomo priča boksarskemu spektaklu.
V soboto zvečer bomo priča boksarskemu spektaklu. FOTO: Reuters

Najbolj pričakovan boksarski dvoboj tega leta je tik pred nami. V soboto se bosta za naslov prvaka težke kategorije po štirih verzijah udarila branilec Vladimir Kličko in njegov britanski izzivalec Tyson Fury. Danes sta oba stopila pred sedmo silo in delila svoje mišljenje pred sobotnim spektaklom. Seveda ni manjkalo zbadanj in žaljivk na račun nasprotnika z obeh strani.

Bolj profesionalno in umirjeno se je obnašal Ukrajinec. "To zame ne bo prvi dvoboj v Düsseldorfu. Boril sem se že z veliko različnimi boksarji. Tokrat je moj nasprotnik zelo mlad in živahen in si želi izziva v svoji karieri. Slišal sem, da govori da je nervozen, kar pomeni, da je dobro pripravljen na boj. Sam sem vselej pred vsakim dvobojem nervozen, saj se vedno soočam z velikimi izzivi. Zelo se veselim te borbe in da bo na sporedu. Želim se zahvaliti vsem oboževalcem, ki bodo spremljali to borbo."

Vladimir Kličko je takole poziral s svojimi pasovi.
Vladimir Kličko je takole poziral s svojimi pasovi. FOTO: Reuters
Ljubitelji so sprva mislili, da bodo prikrajšani za ta dvoboj, saj se je Kličko poškodoval in prvotna borba je bila prestavljena na sobotni termin. "To zame ni prvič, da se je moral dvoboj prestaviti. Imel sem kratek premor in sedaj sem nazaj v najboljši možni formi in pripravljen na boks." S pripravami na dvoboj je Vladimirju pomagal tudi njegov starejši brat Vitalj Kličko, ki se je boksarsko že upokojil. "Tudi brat me je prišel obiskat v moj vadbeni center in malce sma se poigrala. Seveda ni šlo za pravi boks, bolj je spominjalo na čase, ko sma bila še otroka in trenirala skupaj, bilo je zelo zabavno. Dolgo že nisva počela tega." je povedal Vladimir.

Tyson Fury je bil dobro razpoložen pred sobotnim dvobojem.
Tyson Fury je bil dobro razpoložen pred sobotnim dvobojem. FOTO: Reuters
Fury brez dlake na jeziku

Veliko bolj zbadljivo je bil do svojega nasprotnika razpoložen Tyson Fury, ki sobotni dvoboj pričakuje poln optimizma in od sebe pričakuje zgolj zmago in največji uspeh v karieri. "Trening je potekal kot vsakič. Imel sem veliko 'sparing' partnerjev, ki so mi vsi zadajali udarce. Toda vse sem končal brez poškodb. Jedel sem svoje vitamine in pil veliko vode. Na noč borbe pričakujem, da se bom počutil odlično. Priznam, da sem zelo nervozen, nikoli se še pred dvobojem nisem počutil tako. Upam, da je Vladimir trdo treniral. Ne želim ga prestrašiti, kot sem ga nazadnje. Po navadi, ko počnem takšne stvari na novinarskih konferencah do dvoboja sploh ne pride. Tudi za tega nisem pričakoval, da bo na sporedu, potem ko je bil že enkrat prestavljen. Zelo hitro prihajam pote Vlad! Stari prvak, novi prvak, dovolj sem povedal. Amen!" je v svojem slogu povedal 27-letni Fury.

V naslednjih izjavah  pa je šel še dlje in se še bolj nespoštljivo izražal o svojem nasprotniku. "Mislim, da bo to ena mojih najlažjih borb. Vem, da se to sliši malce noro, ker je on tako velik prvak in zmagovalec, a kljub vsemu vidim veliko razpok v njegovem ščitu. Nič kar on počne v ringu me ne skrbi. Veliko je stvari, ki jih v ringu počne narobe, v soboto boste videli o čem govorim. Vladimir pravi, da je vsako lahko prvak, če temu posveti svoje življenje. Jaz se ne strinjam, na svetu je na milijarde ljudi, a le peščica jih je prvakov" je arogantno zaključil Fury.

Jekleni živci Ukrajinca in živahnost Britanca.
Jekleni živci Ukrajinca in živahnost Britanca. FOTO: Reuters
Kličko je v svojih dosedanjih 67-ih dvobojih 64-krat slavil, od tega kar 53-krat z nokavtom, poražen je bil v svoji profesionalni karieri zgolj trikrat. Na drugi strani je Fury odboksal 24 profesionalnih dvobojev in jih prav toliko dobil, 18-krat pa je nasprotnika nokavtiral.

Boksarski spektakel si bo v živo v Esprit Areni ogledalo 50.000 ljubiteljev tega športa in milijoni pred malimi zasloni. Oglejte si spektakel tudi vi, od 21.00 dalje na VOYO s komentatorjema Gašperjem Jakominom in Sašo Taranišem.

Kličko-Fury - 4
Kličko-Fury - 4 FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

repca1
25. 11. 2015 13.03
+0
verjamem v Klička, upam pa, da ne bo predolgo vstrajal v boksu. Leta namreč tudi naredijo svoje.
Aleta
25. 11. 2015 09.29
+2
Kličko ga bo zmlel....
JanZiska
25. 11. 2015 08.52
+5
V resnici tole nima smisla, Fury se totalno spoti že ko nese k ustom kozarec vode oziroma ko spravi iz sebe povezan stavek. Ima pa močno čeljust, tako da bo Kličko nabijal, Fury pa utrpel 50 zadetkov v glavo, na koncu bo bogatejši za par milijonov in trajno poškodbo možgan (čez 5 let Parkinson).
cosmosjasnovidec
24. 11. 2015 21.30
+5
Tole vse skupaj je videti zrežirano vsekakor ga bo pa Kličko ziher razbil.Kakorkoli važen je le zaslužek.
pusitemikitu
24. 11. 2015 21.30
+10
To sploh ni dvoboj, zmagovalec je že znan tako da pravi dvoboj bo 12.decembra :) UFC 194 - Conor McGregor vs Jose Aldo
sandi101
24. 11. 2015 21.30
+16
Zakaj pa prav samo na Yoju... Hrvaška Nova tv bo to tud predvajala v živo in to brez plačila... Plačujejo bedaki neko yojo!!!
Dinho8O
24. 11. 2015 21.19
paprikarcina
24. 11. 2015 21.10
+9
Mi je že malo smešno to vse vkup..vedno se tako začne ko kdokoli boksa proti Kličkoti. Vsi pa vemo kako se na koncu konča.
Northwest
24. 11. 2015 20.59
+2
Sem gledal tega Tysona,to bo taka komedija od njegovega boksa...Je pa ze tudi skoraj sam sebe knockavtiral.
Ata_Smrk
24. 11. 2015 20.05
+16
klicko ga bo nabil, da bo groza...
izbrisaniodpotv
24. 11. 2015 20.02
+11
kdor se tako petelini proti vladu ponavadi izgubi
ochi
24. 11. 2015 20.02
+9
to ni več šport, samo še šovbiznis. v športu se spoštuje vsakega nasprotnika.
bohinj je zakon
24. 11. 2015 19.03
+3
Pravi Tyson - bi ga zmlel že po 15 sekundah........ta ni "ta pravi"
CestniKolesar370Wattov
24. 11. 2015 20.17
+2
Pravi Tyson bi mu že na tiskovni odbil vuglo.
JanZiska
25. 11. 2015 08.49
+3
Tayson je vpadel v obdobje (kot Kličko) brez prave konkurence. Pri prvem resnem preizkusu pa ga je Evander razbil kot otrok ropotuljico.