Drugi športi

Futsal: Slovenci z zmago nad Čehi na EP 2016

Laško, 21. 03. 2015 20.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je v Laškem v zadnjem krogu kvalifikacijskega turnirja za EP 2016 premagala Češko s 3:1. S tem so si izbranci Andreja Dobovičnika že zagotovili nastop na prvenstvu stare celine. Na njem bodo Slovenci zaigrali že četrtič zapovrstjo.

Slovenija je dobro odigrala prvi polčas in ga končala z dvema goloma prednosti. Potem ko je Češko že po dveh minutah in pol v vodstvo povedel Michal Kovacs, je najprej v deseti minuti izid poravnal Benjamin Melink, Igor Osredkar je dve minuti pozneje svojo ekipo popeljal do vodstva, ki ga je v zadnji minuti prvega dela še oplemenitil Gašper Vrhovec, ko je ukradel žogo in na koncu ukanil še Liborja Gerčaka v čeških vratih. V drugem polčasu so Čehi igrali tudi z vratarjem, toda borbeni slovenski nogometaši niso pustili veliko prostora za strele gostov. Izbranci selektorja Andreja Dobovičnika so igrali borbeno, dovolj agresivno, da so Čehom jemali dragocen čas in prostor za nevarne podaje, uspešno pa so tudi blokirali tekmečeve poskuse in se na koncu veselili vozovnice na Euro.

Slovenija potuje na evropsko prvenstvo v futsalu!
Slovenija potuje na evropsko prvenstvo v futsalu! FOTO: Drago Perko/futsal.si

Slovenija in Češka, ki bo nastop na zaključnem turnirju v Srbiji iskala v dodatnih kvalifikacijah, sta sicer doslej odigrali že 19 medsebojnih tekem. Osemkrat je zmagala Slovenija, desetkrat Češka, ena tekma pa se je končala brez zmagovalca. "Po pričakovanju je bilo težko. S fanti smo se dogovorili, da se bomo borili do zadnjega. Res so prava ekipa, držijo skupaj, izpolnjujejo vse, kar se dogovorimo, skupaj zastavljamo cilje. Presrečen sem. To pomeni, da bo ta generacija kar petkrat na evropskem prvenstvu, kar je nekaj neverjetnega," je po uspehu dejal Dobovičnik. Vrhovec je dodal: "Občutki so odlični, za nami pa je vrhunsko odigran turnir. Tako smo igrali, kot smo se tudi dogovorili. Vidi se, da smo izvrstno naštudirali igro Čehov z vratarji, nič nam niso mogli. Iz obrambe pa smo izhajali, na njej smo vse gradili in uspeli." Kristjan Čujec je tudi vesel uspeha: "Za nami je težka tekma, smo pa zato toliko bolj veseli in srečni. Hoteli smo premagati Čehe, tistih kvalifikacij še nismo pozabili, ko smo izpadli in ostali brez svetovnega prvenstva. Tudi zato smo dali še vsak po nekaj atomov moči več od sebe. Veseli smo, smo na evropskem prvenstvu. Tam bi radi odigrali še bolje kot v Belgiji lani."

Na drugi tekmi skupine 5 je Francija premagala Norveško s 3:1 in tako osvojila tretje mesto.

Izid:
Slovenija
- Češka 3:1 (3:1)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DravaPtujFTW
21. 03. 2015 21.39
+8
Forza S l o v e n i j a
PVSK
21. 03. 2015 20.41
+10