Drugi športi

Gajićev odvetnik: Delal je v interesu kluba – 10 golov z 12 poizkusov!

Montpellie, 16. 10. 2012 18.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski rokometni reprezentant Dragan Gajić ni sodeloval v stavniški aferi, ampak na najboljši možni način zastopal interes kluba v dvoboju s Cessonom. To je v obrambi svojega klienta dejal njegov zakoniti zastopnik Frederic Landon.

V najbolj rokometnem mestu v Franciji Montpellierju, kjer si kruh služijo tudi Slovenci Primož Prošt, Dragan Gajić in Vid Kavtičnik, se je začelo sojenje vpletenim v stavniški škandal, ki pretresa rokometno Evropo. Med drugim sta bila na sodišču tudi slovenska reprezentanta Prošt in Gajić, odvetnik slednjega Frederic Landon pa ne vidi razloga, da ga še sploh povezujejo z omenjeno zgodbo in nepravilnostmi, ki mu jih očitajo: "Vsi igralci so prestali zaslišanje in natančno je znano, v kakšnem položaju je vsakdo izmed njih. Naprošam vas, da mu dovolite, da vnovič zaigra za Montpellier. Igralce vpletate v zgodbe, ki nimajo zveze s športom. Mojega klienta tovrstne neumnosti ne zanimajo."

Dragan Gajić je na sojenje prišel dobre volje.
Dragan Gajić je na sojenje prišel dobre volje. FOTO: Reuters

Gajić, ki si je z izjemnimi predstavami v lanski sezoni prigaral tudi kapetanski trak Montpellierja, svojega ugleda v klubu ne želi očrniti s športnimi stavami, že v preteklosti pa je tistim, ki so se ukvarjali s tovrstno dejavnostjo pogosto pokazal, da to ni prav. "Ne vem, kam vodi ta preiskava. Ne razumem, kaj želi preiskovalec izvedeti od mojega klienta. Prihaja iz Slovenije, dežele, kjer je šport socialno merilo in šport je njegovo življenje. Njegova statistika na domnevno spornem dvoboju dokazuje, da je naredil vse za interes kluba. Zabiti 10 golov z dvanajstih poizkusov je nekaj izjemnega," je še dodal
cenjeni odvetnik Landon, ki sodi med najboljše v Franciji.

Primož Prošt je pred dnevi priznal, da je stavil, a ni sodeloval pri prirejanju izida.
Primož Prošt je pred dnevi priznal, da je stavil, a ni sodeloval pri prirejanju izida. FOTO: Reuters

Celjan tako še naprej čaka na razplet zgodbe, čaka, da se vrne na treninge. Kdaj se bo to zgodilo, pa je odvisno od sodstva. Gajić zatrjuje, da je nedolžen, da ni del zgodbe, ki jo preiskujejo tamkajšnji pravni organi, prepričan pa je, da bo v kratkem dokazal, da se je v zgodbi znašel povsem slučajno. Kaj čaka vratarja Prošta, za zdaj ni znano, zagotovo pa nič dobrega, potem ko je že na uvodnem zaslišanju priznal, da je stavil, a ni sodeloval pri prirejanju izida.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pehtaa
17. 10. 2012 07.59
+9
ja ne vem ce da model 10 golov iz 12 strelov lih ni hotel zgubit,
mp4-23
16. 10. 2012 21.23
-4
Je že res da je dal 10 golov, ampak še vseeno pa je vplačal nekaj tisoč evrov na njihov poraz :P
dohhhh
16. 10. 2012 20.15
+2
Bodimo realni, nekdo je moral zabijat ... Ce so ze kalkulirali se valda ne bodo pustil premagat z recimo 30:5 ...