Drugi športi

Gajser čustveno dirko za 'polomljenega' očeta 'nesrečno' zaključil na drugem mestu

Pariz, 17. 09. 2017 18.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na zadnji veliki nagradi sezone svetovnega prvenstva v francoskem Villars sous Ecotu osvojil drugo mesto. Končal je sicer z enakim številom točk kot zmagovalec Jeffrey Herlings, a je odločala boljša druga dirka Nizozemca. Tretji je bil Britanec Max Anstie, VN je na 21. mestu s točkami končal tudi Jernej Irt.

Tako Jeffrey Herlings kot Tim Gajser - ta je dirkal za polomljenega očeta, ki se je poškodoval na treningu z motokrosom - sta težko francosko dirko, kjer so se dirkači borili z blatom in dežjem, končala s 45 točkami za prvo in tretje mesto, Slovenec je dobil prvo dirko elitnega razreda MXGP, Nizozemec pa drugo. Anstie je na tretjem mestu zbral 40 točk. 

"Start je bil res dober, potem sem skrbno izbral pravo linijo, to je bilo bistveno na tem terenu. Super, upam, da bo šlo podobno tudi v drugo," je bil Gajserjev prvi odziv po slavju v prvi vožnji, ko se je s pozdravi spomnil tudi trenerja in očeta Bogomirja. Ta je sinovo preizkušnjo tokrat spremljal od daleč, iz bolniške postelje, kjer še okreva po padcu na treningu.

Gajser je osvojil enako število točk kot Herlings, a se je na koncu moral zadovoljiti 'le' z drugim mestom.
Gajser je osvojil enako število točk kot Herlings, a se je na koncu moral zadovoljiti 'le' z drugim mestom. FOTO: Honda Pro Racing

Uspešen je bil na zadnji dirki sezone tudi drugi slovenski udeleženec Jernej Irt, 18. mesto v prvi in 20. mesto v drugi dirki sta mu prinesli skupno 21. mesto in štiri točke za SP. Skupno je SP Gajser končal na petem mestu, zbral je 530 točk. Svetovni prvak za sezono 2017 je že pred zadnjo veliko nagrado postal Italijan Antonio Cairoli, ki je bil danes sicer šele 15.

Sezona svetovnega prvenstva se je z današnjo veliko nagrado končala, dirkače pa čez 14 dni v veliki Britaniji čaka še prestižna preizkušnja za pokal narodov oziroma svetovno ekipno prvenstvo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stanga123
17. 09. 2017 19.49
+3
Bravo Gajser team! veliko srece naprej,navijam zate.cimmanj poskodb, veliko zdravja. Se pa bojim da drugo leto ob taki formi KTMa razen tretjega mesta in kake posamične zmage več ne bo šlo. upam da se motim....lp in srečno!
zek
17. 09. 2017 18.52
+2