Drugi športi

Gajser po tritedenskem premoru četrti v kvalifikacijah, Gerčar 34.

Amsterdam, 27. 03. 2016 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tritedenskem premoru se bo na praznični ponedeljek nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Na dirkah v nizozemskem Valkenswaardu, ki šteje za VN Evrope, bosta nastopila dva slovenska dirkača. Ob Timu Gajserju, ki je v Evropo prišel kot drugi v skupnem seštevku razreda MXGP, še Klemen Gerčar, za katerega bo to prvi nastop v sezoni.

Tim Gajser je dosegel četrti čas kvalifikacij.
Tim Gajser je dosegel četrti čas kvalifikacij. FOTO: Honda
V Valkenswaardu se danes in v ponedeljek nadaljuje sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Tokrat se je slovenska udeležba v elitnem razredu MXGP podvojila, Timu Gajserju se je pridružil Klemen Gerčar. Prva velika nagrada na evropskih tleh bo zanimiva, saj bo konkurenca še močnejša kot v Katarju in na Tajskem. Gajser bo na tretji veliki nagradi sezone tekmoval kot drugouvrščeni motokrosist v seštevku svetovnega prvenstva, potem ko je na prvi veliki nagradi v Katarju zmagal, na Tajskem pa je osvojil skupno drugo mesto.

Na dveh velikih nagradah je zbral 86 točk, vodilni, aktualni svetovni prvak razreda MXGP Francoz Romain Febvre, pa ima šest točk več. Gajser tudi v tritedenskem premoru ni počival. Na dveh različnih progah je testiral motor, amortizerje in različne sklopke. Njegov oče in trener Bogomir je bil z rezultati testiranj zadovoljen, zato se oba že veselita nove preizkušnje.

Gajser bo kandidat za visoka mesta tudi na ponedeljkovih preizkušnjah.
Gajser bo kandidat za visoka mesta tudi na ponedeljkovih preizkušnjah. FOTO: Damjan Žibert

Za Gerčarja, ki bo tudi letos tekmoval z zasebno ekipo 62Motosport, bo to prva prava dirka v tej sezoni. "Glede na to, da bo to moja prva dirka svetovnega prvenstva letos, se na dirko odpravljam popolnoma sproščen. V pripravljalnem obdobju sem večino treningov opravil na mivki, zato mi peščena podlaga ne bi smela povzročati težav. Mislim, da sem v dobri formi, ki jo bom čez leto še stopnjeval. V Valkenswaardu bo zame velik uspeh, če bom osvojil točke," je napovedal Gerčar. Na današnjih kvalifikacijah je Gajser dosegel četrti čas, najboljši je bil Nemec Maximilian Nagl pred Britancem Shaunom Simpsonom in Febvrejem. Gerčar je bil 34.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thc_4u
28. 03. 2016 10.58
+1
Grremooo Tim, na zmago danes 25+25