Drugi športi

Gajser podaljšal s Hondo in se podal v lov na naslov prvaka

Bruselj, 02. 08. 2015 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na 14. dirki sezone svetovnega prvenstva v razredu MX2 v belgijskem Lommelu osvojil šesto mesto in 30 novih točk za SP. Zmagal je Britanec Max Anstie pred Latvijcem Paulsom Jonassom, tretji je bil Bolgar Petar Petrov.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO:
Za mladim slovenskim motokrosistom Timom Gajserjem je pester mesec. Po seriji treh zmag je sledila manjša kriza, ko si je poškodoval gleženj, nato na prejšnji dirki na Češkem padel v prvi vožnji in ostal brez točk, skupno je bil deseti. Vmes je ostal še brez največjega tekmeca v skupnem seštevku SP, saj je Nizozemec Jeffrey Herlings pred tednom dokončno obupal po številnih padcih in poškodbah ter sporočil, da ima za nekaj časa dovolj motokrosa ter da si bo do konca sezone zgolj celil rane. Gajserju se je tako odprla lepa priložnost, da pride prav na vrh SP, a mora paziti tudi na druge tekmece, ki bi prav tako radi prišli na Nizozemčevo mesto. Do belgijske dirke je Gajser, ki postaja eno najbolj vročih imen razreda MX2, nanizal že štiri zmage. Za dodatno spodbudo pred belgijsko preizkušnjo pa je poskrbela še ekipa Honde. Potem ko so že lani pokazali, da v prihodnosti računajo na tedaj še ne polnoletnega štajerskega dirkača, so zdaj sodelovanje še potrdili in utrdili. Dan pred dirko v Lommelu sta Gajser in ekipa Honda Garibaldi sporočila, da so podaljšali sodelovanje še za štiri leta, do 2020. "Veseli smo, da smo se dogovorili. Glede na njegove predstave v sezoni je bil zelo iskan, zato smo zadovoljni, da še pet let ostaja pri nas. Vedeli smo, da je izreden talent, pravo veselje pa je opazovati njegov razvoj. Nedvomno bo osvajal lovorike, to je samo vprašanje časa," je dejal direktor ekipe Roger Harvey.

Jeffrey Herlings
Jeffrey Herlings FOTO: Reuters

"Pred tremi leti se je zdelo nemogoče, da bi vozil za Hondo. Zdaj sem izjemno vesel, da delamo skupaj. Od lani smo zelo napredovali, delujemo kot družina in rezultati so tu. Zdaj mi ni treba razmišljati, kam bom šel po naslednji sezoni, ostajam pri Hondi, kar je sanjsko," pa je dogajanje pospremil Gajser. V prvi vožnji je bil peti, potem ko se je prebijal naprej po desetem mestu po startu. Zmagal je Max Anstie pred Paulsom Jonassom in Petrom Petrovom. V drugi vožnji je Gajser na polovici zdrsnil že na 19. mesto, a se je do konca, tudi zaradi odstopov in padcev tekmecev na zahtevni progi, prebil v ospredje. Prav na vrh tokrat ni šlo, je pa s 30 novimi vseeno spet dobil velik delež točk. A vendarle nekaj premalo, da bi že danes prevzel skupno vodstvo: Max Anstie je slavil s popolnim izkupičkom 50 točk, Pauls Jonass je za dve drugi mesti dobil 44 točk, prav uspeh Latvijca pa je pomenil, da je on novi vodilni v SP, Gajser pa ga bo na preostalih štirih dirkah lovil. Za zdaj ima Jonass 433 točk, Slovenec pa 429. V razredu MXGP je do novih točk prišel tudi edini slovenski predstavnik Klemen Gerčar. Po krajšem prisilnem premoru zaradi poškodbe je na zadnjih dveh preizkušnjah spet posegel po točkah, danes je bil dvakrat 18. in zbral šest točk za tudi skupno 18. mesto. Zmago na dirki je slavil Britanec Shaun Simpson s 50 točkami, Francoz Gautier Paulin je bil s 44 drugi, njegov rojak Romain Febvre pa s 40 tretji. V skupnem seštevku SP pa vodi Febvre s 547 pred Paulinom (463). Gerčar je 32. s 17 točkami, Matevž Irt, ki je nastopil le na eni dirki, pa je z devetimi točkami na 41. mestu.

Sezona se bo nadaljevala 23. avgusta v italijanski Mantovi.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZDA
03. 08. 2015 12.35
+2
Hvala 24 ur, lepo da spremljate Tima na poti na vrh. Tim vse čestitke, odličen rezultat na najtežji progi kar jih poznamo.
waga7
02. 08. 2015 22.51
+9
Tim, pravi borec si. Do konca. Samo da bo brez poškodb. Tudi 24 ur se je potrudil za prispevek.Pohvalno!
ZDA
03. 08. 2015 12.35
+2
Logitechh
02. 08. 2015 19.52
-10
Drugi ali pa četrti bo, kar je tradicija slovenskih športnikov.
ZDA
03. 08. 2015 12.37
+3
Lepo prosim, če se umakneš s takimi komentarji.Lahko te povabim, pa boš probal, pa potem komentiral, ok.