Drugi športi

Gajser slavil na dirki DP v Mačkovcih, zvezdnik svetovnega motokrosa navdušil več tisoč navijačev

Mačkovci, 22. 05. 2016 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljši motokrosist na svetu, vodilni v elitni konkurenci razreda MXGP Tim Gajser, je tudi na domačem terenu nepremagljiv. Danes je nastopil na dirki državnega prvenstva v Mačkovcih in prepričljivo zmagal v razredu open.

Tim Gajser je sredi zgodovinske sezone v razredu MXGP.
Tim Gajser je sredi zgodovinske sezone v razredu MXGP. FOTO: Damjan Žibert

Ob praznovanju 50. obletnice motokrosa prireditelja nedeljske dirke, AMD Štefan Kovač, je večtisočglava množica uživala v prazniku tega atraktivnega motošporta. Tim Gajser, vodilni v razredu MXGP, pa je tudi tokrat z dvema zmagama potrdil odlično formo. Gajser je v obeh vožnjah odpeljal suvereno in številnim gledalcem ponudil vrhunsko predstavo hitrosti in atraktivnih skokov. Kako je priljubljen pri navijačih, se je pokazalo med odmori, ko ni dirkal, saj je bil njegov boks dobesedno "zabarikadiran" z navijači, ki so želeli avtogram, sliko ali pa selfie. A si je Gajser brez izjeme vzel čas za vsakogar: "Navijači mi pomenijo ogromno in če je to tisto, kar jim lahko dam v zameno, potem mi res ne more biti težko. Steza je bila tako lepo 'speglana', da sem imel občutek, da se vozim po avtocesti. Od starta sem prvi povedel in nato v svojem ritmu odvozil celo dirko. To je zame vedno dober trening, pomembno pa je, da vsako vožnjo izpeljem čim bolje, brez napak. Čaka me vroča poletna sezona, zato sem vesel, ko lahko dobro treniram s tekmeci na stezi, saj mi bo to prišlo še kako prav na prihajajočih dirkah MXGP," je današnje dogajanje strnil Gajser.

V najmočnejšem razredu sta dirko na drugem in tretjem mestu končala Luka Kutnar in Aljoša Molnar. Vodilni motokrosist na svetu je pokazal, da ima veliko srce tudi izven steze. S svojo ekipo GT 243 in ob sodelovanju AMD Štefan Kovač je prispeval denarni znesek za dve lokalni družini, ki najbolj potrebujeta finančna sredstva zaradi stiske, v kateri sta se znašli. Skupaj z očetom Bogomirjem Gajserjem in predsednikom AMD Štefan Kovač so podelili čeka v skupni vrednosti 1000 evrov. Ob častitljivem jubileju domačega kluba si je dirko ogledal tudi vodja krovne organizacije AMZS šport Anton Breznik, ki je poudaril vlogo AMD Štefan Kovač v zadnjih 50 letih na področju motokrosa na področju celotne Murskosoboške regije. Kategorija MX2 je postregla s pravo dramo, saj je bil Jan Pancar žrtev manjšega skupinskega padca: potem ko je tekmovalec, ki je že bil na tleh, dvignil motor, je Pancar z motorjem skočil nanj, nakar ga je grdo vrglo po tleh in je prvo vožnjo končal na zadnjem mestu. Svoje prve dvojne zmage se je tako razveselil Miha Bubnič. Drugi je bil Anej Doplihar, tretji pa Luka Crnkovič.

V kategoriji MX 125 je Luka Milec nadaljeval niz neporaženosti, medtem ko je ob odsotnosti Maksa Mausserja v kategoriji MX 85 zmagal Matevž Robek. Med mlajšimi veterani je zmagal Borut Koščak, med starejšimi pa Bogomir Gajser. V pokalnem tekmovanju R3 je z dvema zmagama slavil Žan Žaler. Med najmlajšimi je v kategoriji MX 65 zmagal Jaka Peklaj, v MX 50 pa Žak Oblak. Najboljše dirkače v DP čaka trimesečni premor, saj se bo prvenstvo nadaljevalo šele 21. avgusta v Zaboku na Hrvaškem. Na domačih tleh pa šele 18. septembra v dolini pod Kalom v Šentvidu pri Stični.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HAILWOODmike
25. 05. 2016 21.34
waga7
23. 05. 2016 09.54
+1
cool1
23. 05. 2016 08.04
+2
Tim Gajser je car !