Drugi športi

Gajser vnovič potrdil dobro formo: najhitrejši že v kvalifikacijah VN Trentina

Pietramurata - Trentino, 14. 05. 2016 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je odlično začel osmo dirko sezone svetovnega prvenstva. Vodilni dirkač elitnega razreda MXGP je v kvalifikacijah pred dirko za VN Trentina v Pietramurati zmagal in napovedal nedeljski naskok na peto zmago v sezoni.

Tim Gajser še naprej dokazuje, da je eden glavnih kandidatov za naslov prvaka v razredu MXGP.
Tim Gajser še naprej dokazuje, da je eden glavnih kandidatov za naslov prvaka v razredu MXGP. FOTO: Honda

Proga Pietramurata v bližini Trentina in Gardskega jezera je za Tima Gajserja skorajda domača; zaradi bližine Slovenije, to je letos najbližje tekmovanje za svetovno prvenstvo, ga spodbuja veliko navijačev, tu pa je lani v razredu MX2 dosegel tudi prvo zmago, ki mu je tlakovala pot do naslova svetovnega prvaka.

Letos je v Trentino prišel kot vodilni v elitnem razredu MXGP, ima osem točk prednosti pred Francozom Romainom Febvrejem, ter kot edini dirkač v karavani, ki je bil na stopničkah na vseh sedmih dirkah doslej, štirikrat na najvišji (Katar, Argentina, Mehika, Latvija).

Korak k novim stopničkam je naredil danes, ko je z najboljšim dosežkom kvalifikacij napovedal, da ga v nedeljo zanima le zmaga. Za njim sta zaostala Nemec Maximilian Nagl in domačin Antonio Cairoli, zmagovalec zadnje dirke v Nemčiji. Febvre, ki je Slovencu najbližje v svetovnem prvenstvu, pa je bil šesti. Tako kot v Nemčiji bo na startu v elitnem razredu še en Slovenec, Peter Irt, ki je bil v kvalifikacijah 28.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cool1
15. 05. 2016 13.00
+3
Ja zizic ima prav, kdaj in na katerem programu je dirka ???!! To se pa spodobi napisat ej !
cool1
15. 05. 2016 13.01
+2
zizic
15. 05. 2016 08.07
+3
lahk bi še napisal ob kateri uri je dirka
HAILWOODmike
14. 05. 2016 20.48
+6
Bam bam tiga 243!!!!