Drugi športi

Gajser zaokrožil uspešen športno-poslovni dan z najboljšim dosežkom kvalifikacij

Lommel, 30. 07. 2016 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tim Gajser je dobil kvalifikacije pred nedeljsko dirko v razredu MXGP v belgijskem Lommelu. Slovencu sta se najbolj približala domačina Jeremy van Horebeek in Kevin Strijbos. Gajser je dan začel s potrditvijo odmevnega sodelovanja z novim pokroviteljem.

Gajserja spet slavita - na fotografiji oče Bogomir in sin Tim.
Gajserja spet slavita - na fotografiji oče Bogomir in sin Tim. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko v belgijskem Lommelu. V razredu MXGP je bil vodilni v skupnem seštevku pred 14. dirko sezone boljši od domačinov Jeremyja van Horebeeka in Kevina Strijbosa. Glavna Gajserjeva nasprotnika Nemec Maximilian Nagl in Italijan Antonio Cairoli sta bila peti oziroma šesti. Gajser je tako sklenil uspešen dan po tekmovalni in poslovni plati. V soboto so namreč pri podjetju Monster Energy potrdili pokroviteljsko pogodbo s slovenskim zvezdnikom. Trenutno vodilni v seštevku MXGP bo tako odslej na čeladi in motorju nosil znamenite zelene kremplje, ki so značilni znak podjetja. Finančne podrobnosti pogodbe niso znane.

Devetnajstletni Makolčan je tako postal del prepoznavne ekipe Monster, njegov motor in čelado bo znak krasil že ta konec tedna na dirki v belgijskem Lommelu. "To je zame res velika čast in lepo priznanje, podjetje je že dalj časa prisotno v motokrosističnem svetu. Ta šport je tudi v Sloveniji pridobil veliko navijačev, vesel sem, da sem prepoznaven, navijači me spremljajo tudi na dirkah v tujini," je ob podpisu pogodbe za spletno stran racerxonline.com dejal Gajser. V svoji premierni sezoni v elitnem razredu MXGP si je lanskoletni prvak serije MX2 v seštevku nabral že 109 točk prednosti pred Italijanom Cairolijem, do konca sezone je še pet dirk.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alpheca 1
30. 07. 2016 20.36
+5
Bravo Gajser.
davis
30. 07. 2016 18.43
+8
Samo stoj pa glej. Bravo Gajser!!!
nastjamarko
30. 07. 2016 18.37
+8
Kapo dol gajser sam tako naprej