Drugi športi

Gajser jezen po slabšem nastopu v Mantovi: Na Portugalskem bom izjemno motiviran

Rim, 16. 05. 2019 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V portugalski Aguedi se bo nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Po nekoliko slabši predstavi v Mantovi bo skušal do novega vrhunskega rezultata priti tudi Tim Gajser, ki je po petih dirkah na drugem mestu seštevka razreda MXGP. Gajser bo tudi edini slovenski dirkač na Portugalskem ta konec tedna.

Tim Gajser je prejšnji konec tedna v Mantovi zasedel šesto mesto, s čimer je prvič v sezoni ostal brez stopničk. Pred tem je na enem svojih najljubših prizorišč v Lombardiji v Pietramurati zmagal, na začetku sezone pa je bil še dvakrat tretji in enkrat drugi. V prvi vožnji zadnje dirke je Gajser trikrat padel, tako da je prišel le do roba deseterice. Gajserju je šlo nato nekoliko bolje v drugi vožnji, a se skupno ni mogel prebiti višje od šestega mesta. "Bil sem zelo razočaran zaradi samo desetega mesta v prvi vožnji. Druga je bila boljša, čeprav ne takšna, kot bi si želel. A včasih je motokros tudi takšen. Gremo naprej, na Portugalskem bom izjemno motiviran, da se spet vrnem na zmagovalno pot," je Gajser napovedal, da bo skušal čim prej pozabiti razočaranje na zadnji dirki. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli, ki tudi prepričljivo vodi v skupnem seštevku. Po peti dirki je Cairoli naskok še povečal, zdaj ima 241 točk, Gajser je kljub slabši uvrstitvi v Mantovi obdržal drugo, ima pa 201 točko.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO: HRC

V karavano se bo nedeljski dirki vrnil tudi Francoz Romain Febvre, ki si je na uvodni dirki sezone zlomil gleženj, zaradi česar je nato izpustil naslednje štiri. Še vedno pa ne bo svetovnega prvaka Jeffreyja Herlingsa, Nizozemec se je poškodoval že pred začetkom, vrnitve pa ne načrtuje niti na šesti dirki sezone. Drugi slovenski predstavnik med elito Klemen Gerčar, ki pa ne nastopa na vseh dirkah, bo preizkušnjo na Portugalskem izpustil, prav tako pa v šibkejšem razredu MX2 ne bo nastopil Jan Pancar, ki se je v tej sezoni sicer že preizkusil na nekaj dirkah.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
16. 05. 2019 14.02
-1
V nedeljo je bil prav nebogljen. Se je prevračal, kot, da je pijan. Pa je že zgledal, da je na ravni predlanske sezone. Bo treba še delat. Z glavo.
sport5
16. 05. 2019 18.43
+0
nebogljen si ti.Po padcu na startu je pač hotel hitro do vrha,pri tem pa v tako težkem terenu hitro pride do napake.V določenih krogih je bil po 2 sekundi hitrejši od vseh (imel je tudi najhitrejši krog na prvi dirki),ti pa pišeš,da je bil nebogljen.
spectator935
16. 05. 2019 13.41
-8
A za svetovno prvenstvo tudi zahteva denar, da pride na dirko? Za drzavno prvensto namrec ga...
KOdOvce
16. 05. 2019 15.01
+2
Tole je resnica, za drzavno mu morajo plačat, da pride dirkat, za njega pripraviti posebne boxe, medtem ko ostalim tekmovalcem višajo štartnine.
Dinho8O
16. 05. 2019 13.30
+5
Cairoli je v celoti gledano pac boljsi.
Toti glih
16. 05. 2019 13.12
+12
Čim manj padcev in boljši štarti pa bo. Vendar pa je Cairoli letos izjemen in brez padca na tekmi. Težko ga bo premagati do konca. Tim, ti pa gasa in gremo.
TistoPravo
16. 05. 2019 13.09
-7
Pr motokrosu je štart vse...če bi bil v kolesarstvu, pol bi bila popularnost na enakem nivoju. "Štart" športi so nezanimivi. Pri motokrosu potem še stanje proge zelo odločilno posega v uspešnost...torej zadnji pri štartu je totalno depreviligiran...vsekakor pa pri športih, kjer je štart prvotnega pomena...možnost dogovarjanj zelo velika. Torej, zapreš mi linijo...ne ti, ampak eden slabši seveda v dogovoru s tabo. Pač pokvarjene igrice, narod pa zastonj z pogriženimi prsti. Sj že ko gledaš, kako se Carjoli fajta z Gajserjem ena na ena...vidiš tkoj, kdo bi ajrajš drugega povozu za zmago. Torej mimo zares vseh fer dirkanj. Drugače pa, go Tim...vsekakor si pogledam štart ;)
brezcasni
16. 05. 2019 13.08
-10
zdaj naj pa ze neha s temi padci.....razumem se zgodi ne pa da je to stalnica.......in kot tak ne more biti v vrhu moto športa......