Drugi športi

Garnbretova zmagala na tekmi svetovnega pokala na Kitajskem

Wujiang, 08. 10. 2017 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Janja Garnbret je zmagovalka tekme svetovnega pokala v težavnosti v Wujiangu. Slovenska športna plezalka je bila zanesljiva v vseh treh krogih prve od dveh tekem kitajske turneje svetovnega pokala v športnem plezanju. To je njena peta zmaga v tej sezoni svetovnega pokala.

Garnbretova je edina osvojila vse štiri smeri do vrha, dve v kvalifikacijah, nepremagljiva pa je bila v polfinalu in finalu, bila je najbolj prepričljiva tako v kvalifikacijah kot v polfinalu ter se s prvim dosežkom uvrstila v odločilni krog tekme v težavnosti v Wujiangu. V finalno smer je Janja Garnbert vstopila kot zadnja finalistka na startu ter znova pokazala, iz kakšnega testa je narejena. Osemnajstletnica je vzdržala vse do konca zahtevne in dolge smeri, premagala vse tekmice ter za konec manj kot deset sekund pred iztekom časa prepričljivo z obema rokama osvojila še vrh smeri ter visoko dvignila v zrak desnico kot znak zmagoslavja.

Garnbretova je na šestih tekmah letošnjega svetovnega pokala v težavnosti osvojila prav toliko stopničk. Petkrat je zmagala, v Wujiangu je slavila drugič zaporedoma, najslabša tretja je bila v Arcu. Garnbretova je na šestih tekmah zbrala vsega skupaj 565 točk za prepričljivo vodstvo v seštevku sezone. Na drugem mestu je Jain Kim iz Južne Koreje, ki je bila druga tudi v današnjem finalu, smer je končala tik pod vrhom. Kimova ima 120 točk manj od Garnbretove. Veliko napako v finalu je storila Belgijka Anak Verhoeven, ki je pristala na osmem mestu ter zapravila možnosti za vidnejši dosežek v skupnem seštevku.

V Wujiangu je na sporedu še moški finale z Domnom Škoficem na startu. Mina Markovič se ni uvrstila v finala. Nastop je končala v polfinalu na desetem mestu.

Do konca sezone sta če še dve tekmi. Garnbretova je na pragu novega velikega uspeha, saj lahko drugič po vrsti postane najboljša športna plezalka v težavnosti v sezoni. Korošica lahko že naslednjo nedeljo na Kitajskem z uvrstitvijo v finale tekme v Xiamenu predčasno potrdi drugi karierni naslov skupne zmagovalke v seštevku svetovnega pokala v težavnosti. Mednarodna sezona svetovnega pokala v športnem plezanju se bo sklenila 11. in 12. novembra v Kranju.

Janja Garnbret
Janja Garnbret FOTO: Instagram

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
10. 10. 2017 02.50
dobra je v vseh pogledih
lordslayer
09. 10. 2017 08.27
za prihodnost plezalnega športa v sloveniji se nam ni treba bati ... bravo Janja!!
kam_to_pelje
09. 10. 2017 08.11
+1
luštna in potrebno je priznati tudi noro sposobna:) bravo:)
Soulless
08. 10. 2017 17.14
+2
Čestitam, bravo!!!
emt8000
08. 10. 2017 15.59
+2
Bravo Janja!!! Olimpijska medalja čez 3 leta že čaka!
RdečiKarton
08. 10. 2017 15.19
+4
Bravo Janja! Pravi užitek jo je gledat v steni.