Drugi športi

Roglič bo na preizkušnjah, Yates poziva k splošnemu 'napadu'

Modena, 21. 05. 2019 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Simon Yates je poleg Vincenza Nibalija najbolj nevaren tekmec Primožu Rogliču v boju za zmago na Giru. Britanec ceni slovenskega kolesarja, vendar se zaveda, da bo moral napasti, če želi zmanjšati zaostanek. In napad pričakuje tudi od ostalih kolesarjev v karavani, ki so v borbi za vrh, sicer bodo ostali praznih rok.

Primož Roglič je zelo previden v izjavah pred nadaljevanjem dirke po Italiji. Glede na medijske napovedi strokovnjakov ostaja v vlogi prvega favorita za končno zmago in se dobro zaveda, da je lahko usodna že ena napaka in konkurenti čakajo tudi na to. Zaenkrat najboljši slovenski kolesar ni pokazal nobene slabosti, padec je že pozabljen, kar je pokazal na zadnji etapi, vožnji na čas, ki jo je zanesljivo odločil v svojo korist.

Prvi italijanski favorit za zmago ostaja Vincenzo Nibali (Bahrain Merida), prav tako ni obupal Britanec Simon Yates (Mitchelton-Scott), ne glede na zaostanek. In njegov motiv je dovolj jasen: "Preveč trdo sem garal, da bi se že sedaj vdal. Če bom prekratek na koncu, nič takega, vendar ne brez boja. Še vedno imamo veliko stvari, na katerih se lahko izboljšamo in to je naš načrt, vsak element je pomemben."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sicer je bil 26-letni britanski kolesar izjemno razočaran nad razpletom vožnje na čas v 9. etapi, ki jo je tako vrhunsko dobil Roglič. Britanec je "pogorel" in bil deležen številnih kritik, tudi iz domačih "logov", med drugim tudi od Sira Bradleyja Wigginsa, nekdanjega kolesarja, ki zelo dobro pozna Giro in tudi Tour de France. A nekdanji olimpijski in svetovni prvak je prepričan, da tiso pravo šele prihaja: "Kmalu bo zelo zanimivo, jasno da so v boju za zmago Roglič, Nibali, Mollema in Yates. Vedeli smo, da je Roglič sposoben takšnih predstav in je sedaj prvi favorit."

Roglič zares izgleda zelo, zelo prepričljivo. Vsi ga bomo morali napasti in mislim, da bo dirka postala zelo agresivna. Simon Yates

Zato se po dnevu premora, ko je moral na novo narediti načrt za nadaljevanje Gira, Yates zaveda, da bo moral napadati za vsako ceno in to namerava storiti v hribih. Računa tudi na pomoč ostale karavane, kot kaže v skupnem boju proti Rogliču. "Nisem sam v tem položaju, kar nekaj kolesarjev je v pričakovanju nadaljevanja in želijo izboljšati svoje rezultate. Roglič zares izgleda zelo, zelo prepričljivo. Vsi ga bomo morali napasti in mislim, da bo dirka postala zelo agresivna. Morda niti ne v šprintih, vendar takoj, ko bomo prišli v hribe," je za Cycling News povedal Britanec, ki malce upa, da bo tudi Rogliča "ujela" utrujenost, saj je v vrhunsko formi že od februarja. "Ne kaže, da bi trenutno kaj popuščal. Izgleda zelo dobro, tako da ne vem, ampak očitno upam, da se bo to zgodilo. Bomo videli."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po dnevu premora, ki je kolesarjem prišel prav, da so napolnili "baterije", kar je priznal tudi Roglič, gre karavana naprej, na sporedu je 10. etapa, od Ravenne do Modene v dolžini 145 kilometrov. Rožnato majico nosi Italijan Valerio Conti, Roglič zaostaja minuto in 50 sekund, nato sledi Contijev rojak Nibali. Slednji zaostaja tri minute in 34 sekund, v igri je še vedno tudi Yates, ki za vodilnim zaostaja že pet minut in 36 sekund.

So pa zanimivo primerjavo objavili pri Rogličevem moštvu Vismo-Jumbo, kar se tiče prehranskih zahtev in porabe energije. Tako je do sedaj v osmih dneh porabil že dobrih 31 tisoč kilokalorij (v normalnih razmerah odrasla oseba na dan porabi med 2000 in 2500 kilokalorijami), za kar (bi) moral recimo pojesti slabih devet kilogramov špagetov ali pa 362 banan. Na srečo je njegova prehrana bolj uravnotežena, kako se kolesarji običajno prehranjujejo na dirkah, pa si preberite v tem članku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
21. 05. 2019 15.20
+7
Zaupam v višinske priprave Jumbo Visme. V kolikor so hoteli držati tempo z Rogličem so morali fantje dobro delati. Takih višinskih priprav Roglič še ni imel. Ekipa je med mlajšimi in upam,da bodi kos nalogi v hribih.
modelx
21. 05. 2019 14.26
+8
yates se strese, ker je preveč pod drobnogledom in bo moral manj čokolinota pojesti, da ga ne najdejo. prvo, kar bo moral sam pri sebi razčistiti je, kako se sploh približati deseterici. mislim, da bo doživel brexit...
MacekMuri75B
21. 05. 2019 12.49
+9
Yates sanjaj ... Roglič ima edina konkurenta v Nibaliju in Bolemi ... vsi ostali nimajo možnosti ...
uporabnica1
21. 05. 2019 13.19
+8
čisto nič ni še odločeno, in ne moreš že zdaj vedeti
uporabnica1
21. 05. 2019 12.08
+54
24 ur lepo bi bilo tudi da omenite Jana Polanca, ki je prav tako zelo dober za klance in dirka na skupno razvrstitev. Trenutno je celo mesto pred Yatesom in ima prav tako možnosti za top 10. Imajo v načrtu, da tudi on kdaj pobegne in tako napade etapno zmago. Zdi se mi ne fer, kako lahko pozabimo na prav tako dobrega slovenskega kolesarja, jasno pa je seveda da je Roglič trenutno klasa in je najboljši.
Uporabnik458403
21. 05. 2019 12.01
+30
Normalno je, da ga bodo sedaj vsi napadali, kolikor je mozno.... Najprej bosta napadla yates in Mollena.... Niballi bo cakal, da se utrudi Roglicevo mostvo in bo pol napadel......... Ce bo Roglic vse to zdrzal pol je res 1 liga med kolesarji.........
kameltrajbar
21. 05. 2019 12.19
+5
Nau lih tko ...verjetno se bo držal nibalija,ker bo on prvi ogrožen...
Uporabnik458403
21. 05. 2019 12.39
+10
Normalno, da se bo drzal Nibalija... Tudi drugi imajo svojo racunico, predvsem napad od dalec. Na vse ali nic.....nimajo pa nic za izgubiti..... Cakajo na Rogljicev slab dan....... Se vsak bo imel slab dan, tako, da je vse se odprto..... Nibali je prekolesaril te italjanske alpe nestetokrat, tako da je kar nevaren on nikoli ni vrgel puske v koruzo in je eden najbolj borbenih kolesarjev v klanec..........
blef
21. 05. 2019 19.35
+4
Prva liga je že, če bo zdržal bo legenda.
bema1201
21. 05. 2019 11.53
+23
Upam da ne bo kake umazane igre s strani Primoževih konkurentov.
Castrum
21. 05. 2019 11.53
+26
Dejmo Primož! Za nas Primorce zmagaj Giro !!!!!!!!!
Debely
21. 05. 2019 11.50
+7
Yates naj gre raje kotalkat, pa še za to je preveč štorast.
Definbahija
21. 05. 2019 11.27
+3
Mulo!! Ze Korena in Božiča si za""""" zdej hočeš pa se Rogliča.
En procent
21. 05. 2019 11.10
+12
Ah ja, kaj vse zrase na zeljniku "pisur" na tem portalu. Zgledujte se po stroki in komentirajte, kar je v Vaši domeni.