Drugi športi

Golovkin za 22. zaporedno zmago z nokavtom potreboval manj kot dve rundi

Inglewood, 24. 04. 2016 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Genadij Golovkin ostaja svetovni boksarski prvak srednje kategorije po različicah IBF, IBO in WBA. Kazahstanski šampion je 35. zmago v karieri v Inglewoodu v Kaliforniji z nokavtom v drugi rundi ugnal izzivalca Dominica Wadea.

Genadij Golovkin ostaja vladar srednje kategorije.
Genadij Golovkin ostaja vladar srednje kategorije. FOTO: AP
Genadij Golovkin nadaljuje z neverjetnim rušilnim pohodom. Tokrat je bil prevelik zalogaj tudi za izzivalca po različici IBF Dominica Wadea. Do tega dvoboja nepremagani Američan ni našel rešitve za kombinacijo hitrosti in moči kazahstanskega šampiona. Golovkin je tekmeca prvič na tla poslal ob koncu prve runde in nato še dvakrat v drugi. Potem, ko je tretjič pristal na tleh, se Wade več ni uspel pravočasno pobrati in borbe je bilo konec. 34-letni borec z vzdevkom Trojni G je prišel do 22. zaporedne zmage s predčasno prekinitvijo in skupno 35. v karieri. Še naprej ostaja neporažen, znova pa je dokazal, da mu v srednji kategoriji trenutno ni para.

"To je veliko presenečenje za moje navijače. Sem tukaj in tukaj bom ostal. Ne odhajam nikamor," je po zmagi povedal Golovkin, ki že vrsto let trenira v Kaliforniji, ki je postala njegov drugi dom. Wade je priznal, da Kazahstancu tokrat ni bil dorasel tekmec: "Ko me je začel zadevati, več nisem bil sproščen. Je velik šampion, vse počne zelo dobro. Njegova moč je resnična."

Dominic Wade je v manj kot šestih minutah trikrat pristal na tleh.
Dominic Wade je v manj kot šestih minutah trikrat pristal na tleh. FOTO: AP

Golovkin je tako praktično "počistil" srednjo kategorijo, ostaja mu le še morebiten obračun z Mehičanom Saulom Alvarezom. Popularnega Canela sicer najprej čaka dvoboj z Amirjem Kahnom, nato pa si obračuna z njim želi prav Golovkin. Alvarez ima trenutno v lasti šampionski pas po različici WBC. "Daj mi moj pas! Hej, potrebujem ta pas! Pripravljen sem," je po borbi sporočilo Mehičanu poslal nesporni vladar srednje kategorije.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheSmartHead
24. 04. 2016 12.49
+7
Nimaš kaj, tip je res stroj. Dvoboj z Alvarezom bi pa bil prava poslastica, upam da se zgodi čimprej :)
zobar652
24. 04. 2016 10.24
+9
Če bi take fajte prenešal na voyu, bi se ga mogoče še splačal kupit, tako pa prenašate ene brezvezne fajte... Drugače pa GGG mašina :D