Drugi športi

Gorenje nemočno v Veszpremu

Veszprem, 29. 11. 2016 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 6. krogu lige Seha izgubili v gosteh pri Veszpremu s 27:36 (13:19). V dresu madžarskega prvaka Gašperja Marguča in Blaža Blagotinška ni bilo v postavi, Dragan Gajić pa je dosegel zadetek.

Velenjčani so na deseti tekmi v tekmovanju vpisali še četrti poraz. Madžari so bili z izjemo uvoda tekme pričakovano premočan tekmec in so na osmi tekmi dosegli sedmo zmago. K njej je največji delež prispeval nekdanji član Gorenja Momir Ilić z desetimi goli, pri Velenjčanih je bil najboljši Blaže Kleč s petimi zadetki.

Velenjčani so v prvem polčasu držali korak do 15. minute, ko so zaostajali za zadetek (8:9). Zatem so gostitelji dosegli še tri gole zaporedoma, razpoložen je bil predvsem nekdanji član Gorenja Momir Ilić, in pobegnili na 12:8. Do konca polčasa so Madžari še povečali prednost, za šest zadetkov so prvič povedli v 25. minuti, ko je za 18:12 zadel Marko Kopljar, enako zalogo pa so domači nesli v drugi polčas (19:13). Veszprem je v uvodu drugega polčasa še povečal prednost, znova je bil Ilić tisti, ki je povzročal največ težav velenjski obrambi. Zadel je za 20:13 in 21:13, kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje domače ekipe. Ta je do konca tekme brez posebnih težav ostajala zanesljivo v ospredju, največjo razliko je naredila prav na koncu z golom Gaborja Ancsina, in prišla do pričakovane zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.