Drugi športi

Grosjean navdih našel v Đokoviću

Ženeva, 15. 08. 2018 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Ženevi rojeni francoski dirkač formule 1 Romain Grosjean je po osmih dirkah svetovnega prvenstva skorajda obupal nad dirkaško kariero. A v spremljanju težav teniškega igralca Novaka Đokovića je našel vir navdiha, danes pa znova dirka tako, kot si želi.

Športniki na poti do vrhunskih rezultatov pogosto berejo zgodbe izjemnih športnikov. Ni pomembna panoga, pomembno je izluščiti recept za zmago, za pot do novih izjemnih rezultatov. Eden takšnih, ki je iskal navdih, ko je bil povsem na tleh, je dirkač formule 1 Romain Grosjean. V letošnji dirkaški sezoni je doživel pravi mali rezultatski brodolom, Švicar na uvodnih osmih dirkah svetovnega prvenstva ni osvojil niti točke. Nadaljevanje je bilo uspešnejše, po dirki za Veliko nagrado Madžarske pa se je ozrl nazaj in razkril, kdo mu je pomenil največji navdih.

Romain Grosjean je sezono začel z osmimi ničlami, nato pa v Avstriji osvojil 4. mesto, v Nemčiji 6., na zadnji dirki na Madžarskem pa je bil 10.
Romain Grosjean je sezono začel z osmimi ničlami, nato pa v Avstriji osvojil 4. mesto, v Nemčiji 6., na zadnji dirki na Madžarskem pa je bil 10. FOTO: AP

V Ženevi rojeni Francoz je navdih črpal iz izjemne zgodbe Novaka Đokovića, ki se je dolgo boril z zdravstvenimi težavami, z osvojitvijo Wimbledona pa potrdil, da se z veliko volje, želje in odrekanja daleč pride. Tudi do zmage v All England Clubu. "Pomembno je, da se vrnete tja, kamor sodite. Obstajajo razlogi, da je včasih treba na cilj po težji poti. Poglejte Đokovića, ki je bil številka 1 svetovnega tenisa, nato pa se je dve leti boril s težavami. Zdaj se je vrnil, osvojil Wimbledon, in to je nekaj izjemnega, nekaj, kar privoščiš vsakomur. Lepo je videti, da je spet na vrhu," je uvodoma povedal član ekipe Haas.

"Ni izgubil volje do igranja tenisa, fizično ni omagal, ampak je bil enostavno drugačen od tekmecev. Včasih mora biti tako. Če sem povsem iskren, se je sreča malce poigrala z mano, a se mi je ob koncu vendarle nasmehnila. Zelo težko se je bilo vrniti na želeno pot," je dodal 32-letnik. Na začetku sezone je imel ogromno težav z dirkalnikom, počasi se vrača na želeno pot, zaradi česar je svoj primer primerjal s težavami, ki jih je imel trenutno 10. igralec na lestvici ATP.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
15. 08. 2018 15.53
+1
Nikoli ne obupati