Drugi športi

Györ boljši tudi v Stožicah

Ljubljana, 01. 03. 2014 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krim Mercatorja so v 4. krogu drugega dela lige prvakinj pred domačimi gledalci izgubile z madžarskim Györom (24:22). Ljubljančanke so s tem ostale tudi brez možnosti za igranje na zaključnem turnirju najboljše četverice.

Rokometašice Krim Mercatorja so na gostovanju v Györu dokazale, da se lahko enakovredno kosajo z evropskimi prvakinjami. Poraz s tremi goli razlike (27:24) je bil dober obet pred domačim obračunom z Madžarkami. "Nazadnje, ko smo igrali proti njim, je bilo zelo v redu, nasprotni trener nam je tudi čestital. Rečem lahko tako, kakovost imamo, pričakujemo težko tekmo. Želim si, da dekleta pokažejo najboljše, kar lahko," je pred dvobojem razmišljal trener Ljubljančank Tone Tiselj, ki je med tednom ostal brez Oane Manee. A to tigric ni zmedlo, tekmicam so se zoperstavile z borbeno igro. Krasila jih je trda obramba, v napadu pa so v dobršni meri izkoristile svoje priložnosti. Ob koncu prvega dela je bil izid 14:14.

Ljubljančanke so morale v Stožicah priznati premoč Györu.
Ljubljančanke so morale v Stožicah priznati premoč Györu. FOTO: Damjan Žibert

V drugem polčasu so domačinke še naprej igrale pogumno, bile za borbeno predstavo nekajkrat nagrajene, po slabih desetih minutah nadaljevanja pa so po golu Nine Wörz povedle z 18:17. A vodstvo ni trajalo dolgo, saj so izkušene gostje spet pobegnile. Katarina Krpež je izid poravnala (21:21) enajst minut pred iztekom igralnega časa, Györ pa je še enkrat povedel. S 23:22 pri čemer so domačinke ostale še brez izključene Andjele Bulatović. Krimovke z igralko manj niso zabile, so pa ohranile mrežo nedotaknjeno, tako, da sta bili zasedbi štiri minut pred iztekom igralnega časa povsem skupaj.

Od 51. minute naprej sta namreč mreži obeh vratark mirovali, tista Jelene Grubišić se je zatresla šele dve minuti pred iztekom igralnega časa in Tone Tiselj je ob vodstvu tekmic s 24:22 zahteval minuto odmora. To ni prineslo želenega učinka in evropske klubske zmagovalke so se sredi Ljubljane veselile zmage.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
02. 03. 2014 00.06
+3
Škoda - nimajo srče ampak vsaka težava pusti posledice! ampak so vedno še najboljša ljubljanska ekipa! union olimpija je proti krimu 100-1!