Drugi športi

Györ z ambicioznim projektom prepričal Bombača

Szeged, 13. 04. 2024 13.06 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni dirigent igre slovenske rokometne reprezentance Dean Bombač bo po koncu letošnje sezone zapustil vrste madžarskega giganta Pick Szegeda in se pridružil ambicioznemu projektu Györa, kjer so začrtali prvoligaško zgodbo.

Slovenska moška rokometna reprezentanca odšteva tedne do vnovičnega snidenja, trenutka, ko se bodo varovanci Uroša Zormana zbrali, da bi se kar najbolje pripravili na začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Do takrat pa jih bo velika večina naredila vse, da kar najbolj navdušijo na klubski ravni, si zagotovijo podaljšanje sodelovanja z aktualnim delodajalcem ali pa morda celo selitev v novo delovno okolje. Eden tistih, ki bo zanesljivo zamenjal klub, je izkušeni Dean Bombač, organizator igre, trenutno član madžarskega giganta OTP Bank - PICK Szeged, ki bo v prihodnji sezoni nosil dres Györa. "Vesel sem, da se je ponudila priložnost, ki ustreza družini in meni. Uredili smo šolo za hčerko, pridružil se bom ambicioznemu projektu, tako da je vse v najlepšem redu," je za 24ur.com povedal 35-letnik. 

Dean Bombač bo avgusta s Slovenijo zaigral na olimpijskih igrah.
Dean Bombač bo avgusta s Slovenijo zaigral na olimpijskih igrah. FOTO: AP

Györ, ki v svetu rokometa uživa posebno mesto, zaradi izjemno uspešnega ženskega kolektiva, ki je pod najrazličnejšimi imeni petkrat pokoril evropsko elito v novejši različici tekmovanja, si želi tudi močnega moškega kolektiva. "Vodstvo kluba sestavlja zanimivo zasedbo. Člansko moštvo bo v prihodnji sezoni zaigralo med madžarsko elito. Želijo si biti uspešni tudi v moški konkurenci," je še dodal priljubljeni Deki, ki ga veseli, da bo s selitvijo v Györ tudi nekoliko bliže domu kot sedaj, saj je Szeged od Kopra oddaljen približno 700 kilometrov, Györ pa dobrih 400.

Primorec je sklenil triletno pogodbo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.