Drugi športi

Halepova gladko v polfinale Wimbledona, Williamsova znova potrebovala tri nize

London, 09. 07. 2019 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Romunska teniška igralka Simona Halep je prva polfinalistka Wimbledona, potem ko je v četrtfinalu na igrišču št. 1 premagala kitajsko predstavnico Šuaj Žang s 7:6 in 6:1. V polfinalu se bo pomerila z Ukrajinko Elino Svitolino. V polfinale se je uvrstila tudi Serena Williams, ki je v treh nizih strla odpor rojakinje Alison Riske (6:4, 4:6, 6:3).

Simona Halep dvoboja z nepostavljeno Kitajko, ki je na poti do četrtfinala izločila Danko Caroline Wozniacki, ni najbolje začela. Žangova je namreč z brejkom prednosti povedla s 4:1 in imela šesti igri kar štiri žogice za odvzem servisa, s čimer bi povedla s 5:1. Halepova je imela drugačno računico in izid poravnala na 4:4. Do podaljšane igre sta obe uspešno zadržali začetni udarec, odločilno igro prvega niza pa je bolje pričela Halepova in povedla s 4:2. Prednost je uspešno zadržala in se razveselila vodstva z 1:0 v nizih. V drugem je Žangova po izenačenju na 1:1 povsem popustila, Halepova pa se je s petimi zaporednimi igrami uvrstila v polfinale Wimbledona. To je sicer drugi finale za Romunko na sveti travi po letu 2014.

V polfinale Wimbledona, že dvanajsti v karieri, pa se je uvrstila tudi Američanka Serena Williams. Ta je na obračunu z Alison Riske, ki je v osmini finala izločila prvo igralko sveta Ashleigh Barty, tako kot na dvoboju s slovensko predstavnico Kajo Juvan potrebovala tri nize (6:4, 4:6, 6:3). Riskejeva je dobila drugi niz z izidom 6:4, nato pa v ključni, osmi igri tretjega niza pri brejk žogice storila dvojno napako. Darilo je Serena znala izkoristiti in tako kot proti Juvanovi suvereno odservirala za mesto v polfinale. To bo zanjo še 12. polfinale Wimbledona v karieri poklicne teniške igralke. 

Halepova je v zadnjih krogih prikazala zelo dober tenis.
Halepova je v zadnjih krogih prikazala zelo dober tenis. FOTO: AP

Brez večjih težav je v slovanskem obračunu napredovala tudi Ukrajinka Elina Svitolina. Ta je s 7:5 in 6:2 odpravila Čehinjo Karolino Muchovo. 22-letnica se tako po izjemnem turnirju, na katerem je izločila rojakinjo Karolino Pliskovo, poslavlja v četrtfinalu. Svitolina se bo v polfinalu udarila z Romunko Simono Halep. Muchova lahko obžaluje predvsem zapravljene priložnosti v prvem nizu, ko je vodila s 5:2, a nato izgubila pet iger zapored, s čimer je Svitolina, nekdaj tretja igralka sveta, povedla z 1:0 v nizih. Tudi drugi niz je bolje začela Čehinja, ki je vodila z 2:0, a je nato znova izgubila pet iger zapored. Ko pa je Svitolina servirala za zmago pri rezultatu 5:2 v drugem nizu, je Muchova le dvignila nivo igre in odvzela začetni udarec Ukrajinki. Čehinja je uspela znižati na 4:5, v drugem poskusu pa je Svitolini vendarle uspelo odservirati za mesto v polfinalu. Za 24-letno Ukrajinko iz Odese je to sicer šele prvi polfinale katerega koli grand slam turnirja.

Čehinja Barbora Strycova je večje presenečenje turnirja. V četrtfinalu je bila boljša od 19. nosilke Britanke Johanne Konta. Dvoboja sicer ni dobro začela, domača igralka je povedla s 3:0, a se je Čehinja še pravočasno razigrala, si v prvem nizu priborila podaljšano igro, po zmagi v njej pa nato ni imela več težav.

Izidi, Wimbledon, ženske, četrtfinale:

Serena Williams (ZDA/11) - Alison Riske (ZDA) 6:4, 4:6, 6:3

Barbora Strycova (Češ) - Johanna Konta (VB/19) 7:6 (5), 6:1

Elina Svitolina (Ukr/8) - Karolina Muchova (Češ) 7:5, 6:4

Simona Halep (Rom/7) - Šuaj Ženg (Kit) 7:6 (4), 6:1 

Wimbledon (42,47 milijona evrov):
- ženske:
- četrtfinale:
Serena Williams (ZDA/11) - Alison Riske (ZDA) 6:4, 4:6, 6:3;
Barbora Strycova (Češ) - Johanna Konta (VBr/19) 7:6 (5), 6:1;
Jelina Svitolina (Ukr/8) - Karolina Muchova (Češ) 7:5, 6:4
Simona Halep (Rom/7) - Zhang Shuai (Kit) 7:6 (4), 6:1.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
09. 07. 2019 19.33
-1
Včasih je imela Simona večje od Serene.., mal heca mora bit;)