Drugi športi

Halepova zaradi poškodbe odpovedala finale v Singapurju

Singapur, 18. 10. 2018 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Romunka Simona Halep je zavoljo poškodbe hrbta odpovedala nastop na finalnem turnirju WTA med 21. in 28. oktobrom v Singapurju. Nastalo vrzel na turnirju bo namesto trenutno prve igralke na teniški lestvici WTA zapolnila Nizozemka Kiki Bertens.

Halepova (levo) že skoraj en mesec ne trenira in je odločitev sprejela v dobrobit svojega zdravja.
Halepova (levo) že skoraj en mesec ne trenira in je odločitev sprejela v dobrobit svojega zdravja. FOTO: AP

"Odločitev je bila težka, a to je najbolje za moje zdravje. V zadnjih štirih tednih sploh nisem vadila in nisem pripravljena za nastop na tako velikem turnirju," je med drugim dejala Simona Halep, ki se je poškodovala septembra v kitajskem Wuhanu. 27-letnica je v tej sezoni slavila na odprtem prvenstvu Francije v Parizu, hkrati pa je osvojila še turnirja v Montrealu in Shenzhenu.

Na letošnjem zaključnem teniškem turnirju v Singapurju bodo tako nastopile Nemka Angelique Kerber, Japonka Naomi Osaka, Čehinji Petra Kvitova in Karolina Pliškova, Danka Caroline Wozniacki, Američanka Sloane Stephens, Ukrajinka Jelina Svitolina in Nizozemka Kiki Bertens.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.