Drugi športi

Hamilton najboljši na kvalifikacijah VN Kanade, a karte na dirki bi lahko pošteno premešal dež

Montreal, 11. 06. 2016 20.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški dirkač formule 1 Lewis Hamilton je postavil najhitrejši čas v kvalifikacijah VN Kanade. Moštvenega kolega pri Mercedesu Nica Rosberga, ki je v zadnjem krogu napravil manjšo napako v prvem ovinku, je premagal za pičlih 62 tisočink. Blizu je bil tudi tretji Sebastian Vettel (+0,178). V nedeljo se obeta nekaj dežja med dirko.

Hamilton bo VN Kanade začel s prvega startnega mesta.
Hamilton bo VN Kanade začel s prvega startnega mesta. FOTO: Reuters
V SP je po prvih šestih v vodstvu Rosberg s 106 točkami, Hamilton, ki je v Kanadi zmagal že štirikrat, pa jih ima na drugem mestu 24 manj. Tretji je Avstralec Daniel Ricciardo s 66.

"Jutri bo vreme povsem drugačno in če bo deževalo, potem ta kvalifikacijski rezultat za nas ni več pomemben. Tudi če bo suho, lahko vidite, da je ritem med prvimi tremi oz. štirimi dirkači bolj ali manj enak," je kljub osvojitvi prve štartne vrste opozarjal šef Mercedesa Toto Wolff.

"Ferrari je z zadnjimi izboljšavami očitno pridobil na hitrosti. To je steza, ki jim ustreza. Veselimo se jutrišnje dirke, njihov ritem je izgledal zelo dobro," pa je po kvalifikacijah v prvih izjavah hitel razlagati Lewis Hamilton, sicer zmagovalec zadnje dirke v Monaku.

"Želel sem se spustiti pod čas minuto 13 sekund, saj sem vedel, da bi s takim časom prišel blizu Mercedesu. Uspelo mi je, toda le za deset tisočink, tako da je bilo to premalo. Kljub temu sem zadovoljen," je po tretjem kvalifikacijskem času pojasnjeval tretji Sebastian Vettel. Na četrto in peto mesto sta se danes uvrstila voznika Red Bulla Avstralec Daniel Ricciardo in Max Verstappen, ob nizozemskem najstniku bo iz tretje vrste začel še finski veteran Kimi Räikkönen v drugem ferrariju.

Danec Kevin Magnussen, ki je na treningu pred kvalifikacijami trčil v zaščitni zid, a na srečo ostal nepoškodovan, na kvalifikacijah ni nastopil, saj njegovega dirkalnika pri Renaultu niso mogli pravočasno popraviti. Sedma dirka sezone se bo začela v nedeljo ob 20. uri po srednjeevropskem času.

Izidi kvalifikacij VN Kanade:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 1:12,812
2. Nico Rosberg (Nem/Mercedes) 1:12,874
3. Sebastian Vettel (Nem/Ferrari) 1:12,990
4. Daniel Ricciardo (Avs/RedBull)1:13,166
5. Max Verstappen (Niz/RedBull) 1:13,414

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.