Drugi športi

Hamilton pred domačimi navijači dramatično ugnal rivala Rosberga za najboljši štartni položaj

Silverstone, 09. 07. 2016 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lewis Hamilton bo nedeljsko dirko formule 1 v Silverstonu začel z najboljšega štartnega položaja. Britanec je v zadnjem krogu dramatično ugnal moštvenega kolega pri Mercedesu, Nemca Nica Rosberga, s katerim sta kraljevala že na prostih treningih.

Lewis Hamilton med sobotnim tretjim prostim treningom.
Lewis Hamilton med sobotnim tretjim prostim treningom. FOTO: AP

Velika Britanija bi lahko poleg teniškega naslova v Wimbledonu v nedeljo proslavljala tudi zmago domačega dirkača formule 1 Lewisa Hamiltona. Mercedesov zvezdnik je v Silverstonu pred nedeljsko dirko osvojil najboljši štartni položaj in v zadnjih sekundah ugnal moštvenega kolega, Nemca Nica Rosberga. Hamilton tri minute pred koncem Q3 sploh še ni postavil časa in bil pod velikim pritiskom ob najboljšem času Rosberga (1:29:606), ki je imel več kot sedem desetink naskoka pred zasledovalci. Hamilton je bil sicer že prej na dobri poti do "pola", a je pri Copsu zapeljal s steze, vodstvo dirke pa je razveljavilo njegov čas. A Britanec je odgovoril v slogu in po tem, ko je bil v prvem delu hitrega kroga počasnejši od moštvenega kolega, je v zadnjih sektorjih navdušil domače navijače ter Rosberga ugnal za kar četrt sekunde. Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je navdušil s tretjim mestom, medtem ko je bil njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo četrti, Kimi Räikkönen pa ob novicah o podaljšanju sodelovanja s Ferrarijem peti. Sebastian Vettel je bil veliki poraženec kvalifikacij in osvojil šele šesto mesto, a bo zaradi zamenjave menjalnika kazensko štartal z enajstega mesta. Valtteri Bottas (Williams) bo ob Räikkönenu štartal iz tretje vrste.

Za Hamiltona je bil sobotni "pole" že 55. v karieri. V skupnem seštevku SP je po dirki prejšnji teden v Avstriji, ki se je končala z novim medsebojnim trčenjem obeh Mercedesovih dirkačev, uspešnejši pa je bil Hamilton, saj je zmagal, razlika med obema vodilnima že zelo majhna. Dirkača sta bila tudi opozorjena pred zapletanjem v nove incidente. Prvega Rosberga in drugega Hamiltona pred Silverstonom loči le enajst točk (153-142), tretji je Vettel s 96 točkami.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tiger101
09. 07. 2016 17.28
+1
kdaj bo formula spet na pop tv ?