Drugi športi

Hamilton prekinil molk: 'Šefi so skrivnostni, pričakujem, da bo novi dirkač pripravljen na delo z ramo ob rami'

London, 08. 12. 2016 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski dirkač Lewis Hamilton je po dolgem molku le spregovoril o možnih naslednjih svojega zdaj že nekdanjega moštvenega kolega Nica Rosberga. Nemec je po dramatičnem zaključku letošnjega prvenstva formule 1 ob slavju po osvojenem prvem naslovu presenetljivo razkril, da se poslavlja.

Hamilton (na fotografiji) je z Alonsom sodeloval že pri McLarnu.
Hamilton (na fotografiji) je z Alonsom sodeloval že pri McLarnu. FOTO: AP
Pri Mercedesu že nekaj časa razpravljajo o možnih naslednikih Rosberga. Po podatkih dnevnika AS naj bi imel Fernando Alonso v pogodbi z McLarnom 30-milijonsko klavzulo. "Nikomur ne želimo povzročiti težav, da bi se s kom sprl ali imel težave celo na sodišču. Z drugimi ekipami želimo doseči prijateljski dogovor," je zatrdil prvi mož srebrnih Toto Wolff. "Nico je zapustil veliko vrzel. Ni bil le hiter, to je ob Lewisu (Hamiltonu) vedno dokazoval, bil je tudi sposoben izjemne natančnosti pri razvoju inženirskih zadev. Pomembno je, da si za naslednje leto zagotovimo najboljšega možnega dirkača," dodaja Wolff.

Lewis Hamilton je končno spregovoril o odmevnih dogodkih zadnjih dni, ki jih je v taboru Mercedesa in karavani formule 1 zaznamovala odločitev svetovnega prvaka Nica Rosberga. Nemec, ki se je z britanskim zvezdnikom do konca boril za letošnji naslov, je po velikem slavju napovedal svojo upokojitev in šokiral svetovno športno javnost, kjer se je nemudoma začel "lov" na naslednika. Na zaključni zabavi Mercedesa v Sindelfingenu izjav na to temo ni bilo, Hamiltonovo razmišljanje pa je zdaj le prenesel britanski Sky Sports. "Čakam na odločitev šefov Mercedesa, zelo so skrivnostni," pravi Hamilton, čigar novi (stari) moštveni kolega bi lahko postal Španec Fernando Alonso, ki bi mu predstavljal vsaj tako resno oviro do novega naslova kot nedavno Rosberg. "Preprosto pričakujem, da bo naslednji dirkač, ki bo z menoj pri Mercedesu, pripravljen na delo z ramo ob rami," je nadaljeval Hamilton.

Alonso je med najizkušenejšimi člani karavane, njegov nekdanji moštveni kolega pa si je za svojega novega "sodelavca" zaželel prav prekaljenega mačka, s pomočjo katerega bi po mnenju Hamiltona Mercedes lahko ostal pred največjima rivaloma Red Bullom in Ferrarijem. "V letu, ki prihaja, bomo predstavili nov dirkalnik in res potrebujemo izkušenega dirkača, s katerim bi ga lahko razvijali in ostali pred Red Bullom in Ferrarijem," je še povedal Otočan, ki pravi, da ga bodo lahko privrženci formule 1 spremljali še deset let. "Prihajamo v leto 2017 in dal bom vse od sebe, da bi Mercedes ohranil na najvišjih položajih na lestvici in spet postal prvak. Načrtujem pa, da bom v karavani ostal še deset let," je sklenil Hamilton.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_doomsday_
08. 12. 2016 20.29
+7
Med vrsticami povedano tak,ki so bo podrejal njemu da bi bil spet prvak lahko. Tamalga Verstapna mu naj dajo mu bo pokazal kako je dobr z naj avtom
ILoveGaming
08. 12. 2016 20.07
-2
Alonso je pač varna izbira....
290ktober
08. 12. 2016 19.04
+2
ojoj Hamilton vsakih 5 minut drugačno stališče očitno ne bo nikoli odrasel!
DeBill
08. 12. 2016 18.42
+5
aja, zdaj pa rabi sodelavca, da bo ostal na vrhu