Drugi športi

Hamilton z neupoštevanjem moštvenih ukazov razjezil Mercedesove šefe, grozila naj bi mu celo odpoved pogodbe

Abu Dabi, 28. 11. 2016 16.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lewis Hamilton je z ignoriranjem moštvenih ukazov v zadnjem delu dirke v Abu Dabiju pošteno razjezil Mercedesove šefe, poročajo britanski mediji. Ti dodajo zaradi, da zaradi namernega ogrožanja drugega mesta moštvenega kolege Nica Rosberga Britancu grozi celo morebitna predčasna odpoved pogodbe.

Takole sta si roki stisnila novi in stari prvak formule 1.
Takole sta si roki stisnila novi in stari prvak formule 1. FOTO: AP

Britanec, ki je dobil zadnjo veliko nagrado sezone, je v zadnjih krogih namenoma vozil počasneje, da bi tretjemu Sebastianu Vettlu in četrtemu Maxu Verstappnu omogočil boj za drugo mesto, ki ga je zasedal Nico Rosberg. Niti Nemec niti Nizozemec Rosberga na koncu nista uspela prehiteti, tako da se je premiernega naslova svetovnega prvaka na koncu le razveselil sin slovitega dirkača Kekeja Rosberga.

Britanski Daily Mirror piše, da Lewisu Hamiltonu zdaj s strani Mercedesa morebiti grozi celo predčasna prekinitev pogodbe, potem ko je kar dvakrat ignoriral moštvene ukaze in povzročil pravi kaos v Abu Dabiju. Šef moštva Mercedes Toto Wolf je po dirki besnel: "Anarhija ne deluje v nobeni ekipi in v nobenem podjetju." A kljub temu dodaja, da še ne ve, kako bo ekipa reaigrala pred začetkom sezone 2017. "Škodovati ekipi v javnosti pomeni, da sebe postavljaš pred ekipo. Od sedaj naprej je vse mogoče. Od tega, da bomo spremenili pravila, ki zdaj na odločilnih dirkah niso delovala in jima dali več svobode. Ali pa se bomo tega lotili bolj s trdo roko, če bomo ocenili, da naše vrednote niso spoštovane. Nisem še prepričan, čemu sem bolj naklonjen," je pojasnil Wolf. Daily Mirror dodaja, da bi Hamilton, ki ima pogodbo do konca sezone 2018, lahko dobil celo nogo s strani Mercedesa, ali pa vsaj suspenz na uvodnih dirkah prihodnje sezone.

Hamilton je namenoma upočasnil vožnjo v zadnjih krogih, a ta manever se ni izšel po željah Britanca.
Hamilton je namenoma upočasnil vožnjo v zadnjih krogih, a ta manever se ni izšel po željah Britanca. FOTO: AP

Hamilton se je sicer po dirki, na kateri je vknjižil že 53. zmago v karieri, zagovarjal z naslednjimi besedami: "Resnično nikoli ne želim škoditi ekipi, toda osvojili smo že konstruktorski naslov. Ta boj danes je bil med mano in Nicom, ekipi pa se je še vedno zdelo potrebno, da komentira najin boj."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (147)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
29. 11. 2016 14.23
-3
pri Mercedesu so bumbarji, Hamilton je namerno vozil počasi, da bi vsaj 2 prehitela Rosberga kaj pa naj bi lahko storil, a je tako?
bullitt
30. 11. 2016 13.05
-2
ja in če je, saj se je boril za prvaka, torej mu je dovoljeno, mar ne??!!!!!
290ktober
29. 11. 2016 11.20
+1
Nagnat tega mafijskega dirkača Hamiltona in naj se gre diskjokerja!
james007bond
29. 11. 2016 11.42
+3
ti pa pejt delat kej bolj pametnega kot pa da gnojiš s svojimi nebulozami
bullitt
30. 11. 2016 13.04
29, ubogi tisti, ki tebe mora nonstop prenašat
james007bond
29. 11. 2016 10.44
+6
vsi najboljši dirkači so in so bili egoisti. vsi bi naredil isto
ronnie1
28. 11. 2016 22.08
+41
Ne to ni več tisto pravo, Nico res priden in simpatičen dečko a zame ni iz potrebnega "testa" za pravega prvaka. Eh, to danes so pravi cicibani, mogoče kaze neko drugačnost in potencial edino Max, od ostalih pa mogoče Alonso pa žal nima konkurenčnega bolida. Ta F1 je postala čisto sterilna, zmanipulirana in zrežirana in preveč varna ( varna v smislu, da si vozniki lahko vkalkulirajo tudi napako vedoč, da jim ne bo nič hudega ). Včasih je bilo bolj zanimivo. Tudi Senna in Prost sta bila v istem moštvu, pa se ekipa v njun dvoboj ni mešala. Dirkači so tvegali življenja, saj so vedeli kakšne posledice lahko ima trk ali izlet s steze. Vendar jih to ni oviralo v borbenosti in manevrih, ki so jih izvajali. In predvsem niso jokali in se pritoževali ( tukaj pretirava Vettel, ki misli, da se mu morajo kar vsi umakniti, saj skoraj ne zna več prehitevati, če nima za klaso boljšega bolida, kot nekoč v časih RB ), će se jim ni kdo kar umaknil. In ja bili so tudi "nesramni" manevri, zaradi katerih so se nekateri sovražili. Vendar so dirkači imeli nekaj skupnega - medsebojno spoštovanje, ker so se zavedali kaj tvegajo. Tudi za največjega Senninega rivala in sovražnika Prosta ( kdo se spomni njunega trčenja v Suzuki in naslednje leto spet obakrat v odločilni dirki za naslov prvaka, ve o čem govorim ) je Senna izjavil, da ga pogreša, ko je le-ta končal kariero. In Prost je bil tisti, ki je nosil Sennino krsto na pogrebu...... Takrat je bila gledanost F1, kljub veliko manjši medijski podpori predvsem TV hiš rekordna in je danes v primerjavi s tem prav smešno ( žalostno ) majhna. Med dirkami štrlijo le tu pa tam kakšne, kot npr. letošnja v Interlagosu. Drugače pa živ dolgčas, vlakec ob katerem gledalec zaspi. Zato je vsaj zame, ki sem zaprisežen ljubitelj bencinskih športov vsaj zadnjih 5,6 let, veliko zanimivejši MotoGP, saj so organizatorji znali ohranit prvinskost dirkanja brez prevelikega vmešavanja ( dobro lani ga je polomila Dorna ...). Mogoče bo pa F1 spet zanimivejša, ko se umakne Bernie...
Slovencek1
29. 11. 2016 10.47
+5
Odkar je v F1 vse predvidljivo in v skladu z zgoraj napisanim, gledam le še moto GP, od F1 dirk pa tu in tam kak štart... V prejšnjih časih je bil prenos res "reven" napram današnjim ko slišimo pogovore med moštvom in dirkačem, lahko spremljamo grafike in statistike.... nič ne more zamenjati žara borbe in Alešičevega kričanja ob akcijah ali trčenjih...
rr3
29. 11. 2016 12.29
+1
ronnie1 res ste že patetični s tem MotoGP in lansko sezono. Kaj ga je polomila Dorna, kje? A pri tem da je samoopevani super dirkač vozil tako počasi da so drugi okoli njega delali kroge? Si tak dirkač zasluži potem sploh krono? Daj še obe moštvi in oba dirkača sta svoje povedala, in vsem je bilo vse logično in normalno. Samo določenim pa res votla lobanja dela svoje. Jao kakšne patetične jokice.
ronnie1
29. 11. 2016 22.18
+0
rr3; Dorna ga je polomila, ker ni dopustila, da se dirkaci enakovredno pomerijo na zadnji dirki in tako sami odlocijo o prvaku. Moje mnenje pac...... Kadar govorim o prvinskosti in zanimivosti dirkanja ter navajam dve motosportni zvrsti, ki pomenita top of the top mislim tocno to; gledalci in pravi ljubitelji tega sporta ne maramo 'politicnih" odlocitev! ! Sicer pa je tukaj tematika o F1 in za razliko od nekaterih, ostajam pri dejstvih in ne zalim drugih. Sicer pa nacin komentiranja in terminologija povesta vse o avtorju samem. Vse nadaljnje besede so odvec...
rr3
30. 11. 2016 08.11
+1
Aha še eden ki je pravi, da je potrebno na zadnji dirki zaradi enega dirkača pozabiti na vsa pravila (naj bo MotoGP, F1, karkoli) in vse ki se potegujejo za naslov postaviti enakovredno v vrsto. ronček, pozabljaš da za naslov štejejo VSE dirke. Tako je pri vseh športih ne vem zakaj bi morali zaradi enega samega revčka spreminjati pravila zato da bo nekdo svoj ego zdravil?
Franci Luzar
28. 11. 2016 21.26
-8
vasi komentarji so cisto brezvezni, govorite nekaj o cemer nimate pojma! jaz se bil 46 let del Mercedesove Druzine in videl pri nas v Mercedesovi Tovarni vse Dirkace ki so do sedaj nastopili za Mclerna in pozneje za Mercedesove Silberfeile, za Hamiltona ki ni ravno najbol priljubljen v Mercedesu pravimo vsi kot Voznik je po A.Seni in A.Prostu najbolsi voznik, je pa res trmast
290ktober
28. 11. 2016 21.34
+7
dobro tudi tvoj komentar je brezvezen saj kot član mercedesa poznaš odnos proti Hamiltonu bolje od nas nikakor pa Hamilton ni drugi najboljši dirkač vseh časov niti med prvimi desetimi ni pogkej malo primerjave ekspertov!
Chaparral M
28. 11. 2016 21.57
+8
Če je vse to res, kar si napisal, potem je žalostno, da se oseba takega "kova" spušča na tak nivo komentiranja .....
fiftgear
28. 11. 2016 22.07
+13
pri vas so bili vaši dirkači na obisku ker je to zahtevala pogodba, drugače nimate kaj veliko skupnega z dirkalnikom f1 razen značke, ker tista tovarna za izdelavo serijskih avtomobilov nima nič drugega skupnega z razvojnim oddelkom f1
290ktober
28. 11. 2016 21.03
+0
Mafijskega Hamiltona takoj nagnat saj je prvi naslov v Braziliji kupljen druga dva pa je Rosberga ven metal… nagnat!
bullitt
28. 11. 2016 21.11
+8
290ktober
28. 11. 2016 21.21
-6
bul… he he he ti pa res poznaš f1 na nivoju osnovne šole..! Rosberg je svetovni prvak brez njega… že to pikaže ,da nimaš pojma kaj govoriš. Mercedes je bil 3 leta tako superioren ,da je skrival premoč in je bilo smoraj vseeno kdo vozi…. Hamilton pa je navadni mafijec!
poper00
28. 11. 2016 21.29
+3
Alonso Vetel,Raikonen,Ricardo in še kdo bi bili prvaki ,če bi imeli tako premoč v avtomobilu kot Hamilton.Mercedez ne rabi Hamiltona in čas bi bil ,da vase zagledanega egoista nogirajo.To na kaki način je hotel dobiti naslov pove vse o njem.
Franci Luzar
28. 11. 2016 21.43
-9
tocno tako brez njego so nule .romar z takim Avtom kot ga ima Mercedes bi bil lahko tudi moj stari ata prvak. je pa resda je Hamilton dober voznik sam v Mercedesu posameznik ne pomeni nic, le ekipa je tista ki lahko naredi to kar jim je uspelo zadnja leta in upajmo da jim bo tudi v bodoce lahko pa bi Hamiltona zamenjali z Verstapnom ker je on eden od super voznikov. hamiltona pa bi morali zaradi teh podlih igric vsaj za tri tekme kaznovati.
fiftgear
28. 11. 2016 22.10
+11
ja seveda fluzar potem bi morali michaela kaznovati za celo sezono ker se je namerno zaletaval, najmanj tisti naslov bi mu morali odvzeti ko se je v hilla namerno zaletel
bullitt
30. 11. 2016 13.03
290, če je tu kdo nepoznavalec, si res samo ti, če ne bi Lewisu odpovedal motor, bi bil še letos prvak, in res ne vem kaj tebi ni jasno?!!!
SUTA
28. 11. 2016 20.58
+8
Rosberg je muha enodnevnica to bo njegov prvi in edini naslov, razen ce se pri Mercedesu odlocijo da mora bit veckratni prvak, ker je razred slabsi dirkac od Hamiltona!!!
bullitt
28. 11. 2016 21.12
+4
motogp123456789
28. 11. 2016 20.57
+1
F1, a to ljudje se dejansko gledajo?
bullitt
28. 11. 2016 21.12
+8
zakaj sprašuješ, če sam gledaš? Ni mal butasto?
dadinho10
28. 11. 2016 20.52
+12
no, sam ne smatram da je lewis naredil karkoli slabega.....pac poskusal je na vse nacine....zmagoval zadnje dirke, nico pa lepo drugi....tudi vceraj je bil zanesljivo drugi in je poskusil na pac ta rnacin....edino kar bi lahko mercedes zgubil, bi bila dvojna zmaga....to pa je najmanj....na koncu vseeno dirkas za sebe , vsaj tako naj bi bilo.....f1 pa se je tako skomercializirala, da je kar hudo...po drugi strani je tudi lewis jokal, ko se je njegov avto vec kvaril kot nicotov in je javno zahteval odgovore......
fiftgear
28. 11. 2016 20.56
+0
ampak za ekipe štejejo tudi dvojne zmage, za razne bienale avtomobilizma in kvazi statistike. Se mi zdi, da v tej novejši formuli več ne dirkaš zase ampak za moštvo, konec koncev je moštvo tisto, ki te je kot dirkača kupilo/najelo/whatever
pabo39
28. 11. 2016 22.39
+7
Se strinja, tudi Senna je v Monako polovico dirke za samo zadrževal NM-ja in se ta po koncu dirke ni nič pritoževal. Ni bilo potrebe po posredovanju moštva. Ta šport so z nenormalnimi pravili in izbiro dirkališč, kjer so tribune prazne, popolnoma uničili.
Roterdam
28. 11. 2016 20.46
+3
Nico Rosberg je vsekakor človek na mestu, tu ni kaj, medtem, ko je Lewis z vsemi žavbami namazan in tudi nesramen. Vendar Nico ni hiter voznik, zaostaja za manevri svojih boljših kolegov. Vse kar mu gre na roko so: najboljši avto, ekipa, ki si želi njegove zmage, ljudstvo, ker se jim zdi ubog in bi si že zaslužil vendar en naslov. Tudi Bog je med sezono Lewisu ugasnil avto in tu nimaš kaj, proti Bogu pač ne more nobeden nič. Zopet stoji na mestu prvaka človek, kateremu je splet okoliščin pomagal do naslova, ker si sam ni mogel pomagati. Pred njim je bil njegov oče tudi "prvak" z eno zmago in spletom okoliščin brez talenta in brez dirkaškega duha. Če tokrat ne bi šlo drugače, bi pač MB po formuli iz MoteCarla Lewisu motda "spustil" tlak v gumah in bi moral enkrat več v box pa bi Nico zmagal, pa bi Nico zmagal in bil Nikec prvak.
fiftgear
28. 11. 2016 20.51
+9
kateri prvak pa ni z žavbami namazan, seveda bo vsem ostalim nekaj v nosu, tudi vettel ni bil nič boljši, da ne omenim neprekosljivega michaela, kakor tudi seno. S tistim o keke-ju se povsem strinjam
mudivoc
28. 11. 2016 21.35
+3
zakaj moreš nekega boga metat vmes? tehnične okvare na formuli niso nevemkašen fenomen, se pač zgodi
bosanc.si
28. 11. 2016 20.30
+5
To sploh ni več dirkanje ampak je vožnja slabe dve uri po progi,po kateri te moštvo usmerja in daje navodila,če pa pride do prehitevanja,se pa takoj odzove dirkač in jambra moštvu na kakšne vse nepravilne načine ga je prehitel tekmec...Vettel pa je v tem prvak.
lightning
28. 11. 2016 20.28
-2
če bi bilo obratno, in bi Rosberg ravnal kot včeraj ubošček hamo, bi ta isti ubošček zagnal tak vik in krik in točil solze obupa da bi bilo veseli...najbrž bi mu še bleklivesmater pršli pomagat in obtoževat Rosberga
fiftgear
28. 11. 2016 20.37
+2
nič se ne bi ubošček pritoževal, kot se včeraj tudi rosberg ni, ker je vedel da bo tudi z drugim mestom postal svetovni prvak in enako bi se obnašal tudi lewis
bossanoga
28. 11. 2016 20.43
-1
crni gruja je celo dirko jokal in spraševal, kje in kako vozijo drugi, za razliko od Nica, ki ga celo dirko skoraj ni bilo slišati. Na koncu pa je celo izjavil, da zdaj ko izgublja naslove svetovnega prvaka mu je vseeno tudi za to dirko.
lightning
28. 11. 2016 20.46
-4
#bleklivesmater in đejzi že pripravljajo protestni shod, menda v kanadi...
fiftgear
28. 11. 2016 20.48
+7
normalno sej moraš vedeti kako drugi vozijo in kako hitri so z kakšnimi pnevmatikami, kaj je tu čudnega, sicer pa mi slišimo samo tisto kar nam dovolijo slišati, komunikacija poteka skozi celo dirko in ne misli da rosberg ni komuniciral z moštvom
kekec_pokec
28. 11. 2016 20.24
-13
Hamilton nikoli ni bil šampijonski material ampak le eden od športnih mladinskih povzpetnikov. Brez kančka karizme še manj pa spoštovanja do športa, tekmecev in motvenih kolegov. Hitro in brez težav bomo pozabili, da je sploh kdaj bil prvak. Podobno kot Jacques Villeneuve.
fiftgear
28. 11. 2016 20.40
+15
to reče nekdo ki tega športa ne spremlja dolgo. Villeneue nikaor ne bo pozabljen, že zato ne, ker je "preživel" podli poizkus mihaela z zaletavanjem v borbi za naslov prvaka. Lewis si je nesmrtnost že prisrbel z naslovi prvaka, pa še kakšnega bo dodal dokler bo imel material
NašDONALDO
28. 11. 2016 20.40
+3
ho ho, zdaj vidim kdo še gleda ta jajca. totalni butli. (se nanaša na kekca)
pabo39
28. 11. 2016 22.32
+6
Villeneuve, je bil dirkač s srcem in jajci!! Le nepoznavalci lahko trdijo drugače. Naredil pa je podobno bedarijo glede izbire moštva kot JB in FA.
burek44
28. 11. 2016 19.33
-10
še Vettel naj pride v Mercedes zamenjat Hamiltona in bo štala popolna
rudar51
28. 11. 2016 20.19
bossanoga
28. 11. 2016 20.45
+5
Ne, ne, hamilton naj pride v Ferrari k Vetlu namesto Raikonena.
NašDONALDO
28. 11. 2016 19.30
-1
kdo sploh še gleda ta jajca?
AS1983
28. 11. 2016 19.08
+4
bodoči svetovni prvak pa bo kmalu Nori 'Max'
TurbinaOdStargaGolfa
28. 11. 2016 20.26
+3
fiftgear
28. 11. 2016 20.45
+6
jst pa imam občutek da bo daniel imel enako usodo kot weber
PopolnaDominacija
28. 11. 2016 19.07
+8
Tako kot je rekel Hamilton : Mercedes je imel konstruktorski naslov, prvaka in podprvaka. Imeli niso enega poštenega, poudarjam poštenega, razloga da se vmešajo v boj. Seveda gre tu skoraj 100% za neke skrivne interese, ki pa mene kot povprečnega gledalca ne zanimajo. Če bi Hamiltonova poteza uspela bi bil prvak zato ker je vozil pametno in za svoje interese, kar je popolnoma razumljivo in prav nič sporno če je moštvo tako ali tako že osvojilo vse.
pingvinislo5
28. 11. 2016 19.28
+10
letos tudi niso pustili medsebojnih dvobojev mercedezov, sploh po dirki v španiji. tako da si že po prvem ovinku po startu vedel, kdo bo na koncu prvi in kdo drugi. sezono je z vidika gledalcev na koncu rešil ubistvu max.
AS1983
28. 11. 2016 19.06
+1
Vettel pa bi lahko včeraj na koncu lahko napadel oba Mercedesa, pa si jih ni upal
fiftgear
28. 11. 2016 19.07
+0
laycan
28. 11. 2016 19.18
+5
zato ker je nemec in mu ni hotel štren mešat,zato pa je za mene f1 ne obstaja,same mučke...
burek44
28. 11. 2016 19.04
+1
Hamiltonova rešilna bilka je bila v tem , da pride do nesreče z Rosbergom in bi se po neki sreči on odpeljal naprej. Sebastianu Vettlu in četrtemu Maxu Verstappnu pa samo kapo dol , da sta prebrala namero p....... Hamiltona in Rosberga nista spravljala v nevarnost. kakor kaže so v f1 bolj pošteni piloti kakor v moto gp , kjer so predzadnjo sezono zdriblal Rossija. Hamilton moralna nula. vprašanje tudi, kako bodo do njega uvidevni drugi vozniki v naslednji sezoni. pa sploh , če ga bo Mercedes res brcnil iz ekipe.
fiftgear
28. 11. 2016 19.09
+8
verjemi da bi max z veseljem napadel vćeraj, ampak je imel preveč obrabljene pnevmatike
Tomaž Uršej
28. 11. 2016 19.11
+2
Ja mogoče je pa njegov vzornik Michael Schumacher ki je delal enake scene pa je zdaj veliki in hvale vreden dirkalec
burek44
28. 11. 2016 19.13
+0
ja seveda .......... tako hitro sta se približala , poskusa prehitevanja pa niti ni bilo.
fiftgear
28. 11. 2016 19.17
+8
max se ni tako hitro približal, šele ko je lewis precej upošanil se je približal, pred tem pa je zaostajal iz kroga v krog, pač je imel bolj obrabljene pnevmatike saj se je tudi vettel z lahkoto odpeljal mimo njega
pingvinislo5
28. 11. 2016 19.22
+6
jaz bi ravnal isto kot hamilton. če je to edina opcija za zmago, pa naj bo. v nobenega se nebi zaletaval, ampak, če lahko s svojo vožnjo dosežem, da nekdo prehiti rosberga, v tem ne vidim nič napačnega. kot je rekel senna, biti drugi je biti prvi med poraženci.
290ktober
28. 11. 2016 19.52
+3
Uporabnik1110355
28. 11. 2016 18.56
+1