Drugi športi

Hamiltonu 'pole' pred zaključno dirko sezone

Abu Dabi, 26. 11. 2016 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Kvalifikacije pred dirko formule 1 za VN je dobil Lewis Hamilton, ki je bil hitrejši od moštvenega kolega Nica Rosberga, največjega tekmeca, tudi vodilnega v skupnem seštevku v boju za naslov svetovnega prvaka.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton FOTO: AP

Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) si je privozil najboljši štartni položaj pred zadnjo dirko sezone voznikov formule ena v Abu Dabiju. Hamilton je bil hitrejši od moštvenega kolega in vodilnega v svetovnem prvenstvu Nemca Nica Rosberga. tretji je bil Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), iz druge vrste pa bo dirko začel še Finec Kimi Räikkonen (Ferrari). Rosberg ima 12 točk prednosti pred Hamiltonom, ki je bil tri desetinke hitrejši od drugega voznika Mercedesa. Kljub temu je v boljšem položaju za skupno zmago Rosberg, ki na nedeljski dirki potrebuje uvrstitev med prve tri.

Hamilton se bo v nedeljo v boj za ubranitev naslova svetovnega prvaka podal z najboljšega startnega mesta. Trikratni svetovni prvak je do dvanajstega prvega startnega mesta v sezoni, sicer pa že 61. v karieri, prišel s časom 1:37,755 minute. Čeprav je moral Rosberg tudi danes priznati premoč Hamiltonu, ima 31-letni sin finskega prvaka iz sezone 1982 Kekeja Rosberga, 12 točk prednosti pred pol leta starejšim Britancem. Matematika je preprosta. Rosberg bo postal svetovni prvak, če bo uvrščen na zmagovalni oder, pri čemer ni pomembno, kje bo Hamilton. Če bo Nemec četrti, peti ali šesti, Hamilton za njegov naslov ne sme zmagati; če bo Rosberg sedmi ali osmi, Hamilton ne sme biti višje kot na tretjem mestu, če pa bo deveti ali deseti, bo še vedno prvak, če bo Hamilton četrti ali slabši. Vsaka Britančeva uvrstitev na peto ali še kakšno mesto nižje pa bo Nemcu avtomatično prinesla naslov, ne glede na njegovo uvrstitev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Michonz
26. 11. 2016 19.15
+3
Hamilton je vozil 1:38:755 in ne 1:37:755 kot je v članku....res smešno pa je da očitno na nekem drugem portalu prepisujejo članke iz 24qur in imajo isto napisan napačen čas :D