Drugi športi

Haye samozavestno izziva: 'Ena napaka Joshue, pa bo pet minut ležal nezavesten'

London, 02. 02. 2016 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski boksar težke kategorije David Haye pravi, da je pripravljen na spopad s skoraj deset let mlajšim rojakom Anthonyjem Joshuo. Popularni Hayemaker verjame, da bo, če bo do obračuna seveda sploh prišlo, to največji britanski spopad v zgodovini boksa.

Haye si želi vrnitve na sam prestol težke kategorije.
Haye si želi vrnitve na sam prestol težke kategorije. FOTO: AP
"To bi bil največji britanski spopad v zgodovini boksa. Večji od spopada Frank Bruno vs. Lennox Lewis, zagotovo, pa četudi dvoboj ne bi odločal o naslovu svetovnega prvaka," o (morebitnem) spopadu z Anthonyjem Joshuo pravi David Haye (27-2-0), ki nadaljuje svoj povratek v boksarski ring. Potem ko je 16. januarja prvič po treh letih v ringu opravil z nasprotnikom, tj. Markom de Morijem, ki je na tla padel že v prvi rundi boja, je 35-letni Britanec, ki so mu zdravniki zaradi poškodbe rame pred dobrima dvema letoma že odsvetovali nadaljevanje kariere, 21. maja letos napovedal nov dvoboj. Zaenkrat njegov nasprotnik sicer še ni znan.
Joshua velja za enega najbolj perspektivnih težkokategornikov.
Joshua velja za enega najbolj perspektivnih težkokategornikov. FOTO: Reuters

Nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji različice WBA že pridno trenira za povratek v londonsko areno O2. Še pred majskim spopadom Hayea pa bo britanske ljubitelje boksa v londonski areni ogrel njegov precej mlajši rojak Anthony Joshua (15-0), ki bo lovil še 16. zmago v karieri profesionalnega boksarja. Prav 26-letni Joshua je naslednji na seznamu Hayea. Starejši izmed Britancev si želi, da bi do dvoboja prišlo še letos oz. v nadaljevanju njegovega povratka v boksarski ring, potem ko je bil izven pogona minula tri leta. Njegov zadnji spopad pred povratkom proti De Moriju sega v julij 2002, ko je na tla položil Dericka Chisoro.

Nazadnje je Joshua suvereno opravil z Whyteom.
Nazadnje je Joshua suvereno opravil z Whyteom. FOTO: Reuters

"25 od 27 dvobojev sem dobil z nokavtom, na tla sem položil veliko dobrih boksarjev. Anthony Joshua – verjamem, da ga bom nokavtiral, zato bi rad dobil priložnost, da to storim," v pogovoru s Sky Sports samozavestno napoveduje nekdanji prvak v težki kategoriji Haye, ki ga ne skrbi, da je bil precej časa izven pogona. "Storil bom, kar je potrebno, da popravim položaj na lestvici, v kolikor mi ne bo ponujena priložnost, da se borim za naslov svetovnega prvaka. To leto … prihodnje leto .. Potrpežljiv sem, vse, kar si želim, je spopad, ki si ga želijo videti navijači," je zaključil Haye, ki pravi, da ima recept, ki bi Joshuo spravil v nezavest za celih pet minut. "De Mori je naredil eno napako in bil nezavesten pet minut. Če bo Joshua naredil napako, bo prav tako nezavesten pet minut."

"Vsak boksar v težki kategoriji je potencialno ranljiv, če dobi udarec v brado. Vsak boksar je ranljiv, ko boksa z mano. Če moji nasprotniki naredijo eno napako, bom napadel in jih položil na tla – to je to, kar počnem," je samozavestno zaključil Haye.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
02. 02. 2016 19.08
+1
To bi znal bit zanimiu če je david še soliden s refleksi prednost še vedno ima joshua :) za ta let najzanimivejši spektakel za zdej Wilder-Povetkin
KardinalFrancRodeVKristusu
02. 02. 2016 18.51
-4
Pretepel ga bo kot lutko.... Haye nima šans!
Barbarezo
02. 02. 2016 17.41
-3
hahahahahahaha... Anthony Jousha ga bo nokautiral v prvi rundi mogoce drugi ... to je mike tyson 2