Drugi športi

Haye sprejel izziv Bellewa in mu sporočil: Govoriš, da me boš nokavtiral? Najbrž si izgubil pamet

London, 31. 05. 2016 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksar težke kategorije David Haye je sprejel izziv Tonyja Bellewa, ki si je na zadnjem obračunu priboril šampionski pas v kruzerski kategoriji po različici WBC, potem ko je v tretji rundi na tla položil Ilungo Makabuja. ''Govoriš, da me boš nokavtiral? Najbrž si izgubil pamet. Položil bom vse, ki govorijo preveč,'' je Liverpoolčanu sporočil Haye.

Haye sporoča Bellewu, da ga bo nokavtiral.
Haye sporoča Bellewu, da ga bo nokavtiral. FOTO: AP

Robustni David Haye, ki je nazadnje premagal Arnolda Gjergjaja in se nato nemudoma dogovoril z veteranom Shannonom Briggsom, je Tonyju Bellewu, ki je po obračunu z Makabujem pošteno govoričil, sporočil: "Najprej ti čestitam za zmago pred domačimi navijači, na domačem terenu, na domačem stadionu, bla, bla, bla, bla, bla … Čestitke. Poleg Shannona Briggsa, ki ga bom nokavtiral, želiš biti na seznamu tudi ti? Govoriš, da me boš nokavtiral? Najbrž si izgubil pamet. Položil bom vse, ki govorijo preveč. Bil sem v kruzerski kategoriji. Sva približno iste višine. Boksajva, če si tega res želiš."

Še pred tem je strupeno puščico Hayeu usmerili Bellew, ki je minuli vikend poskrbel za pravo evforijo na Goodison Parku, ko je v tretji rundi na tla položil Makabuja. "Treniral sem skupaj z Davidom v preteklosti in ve, kaj se je zgodilo, ko sva trenirala. Takrat sem bil neznani amater. Nisem bil jaz tisti, ki je odpovedal dvoboj 24 ur po tem treningu," je v izjavi za Sky Sports provokativno dejal Bellew, ki si je po dvoboju zaželel obračuna z Denisom Lebedjevim in Hayeom. Britanec je prvi, ki je obračun z Liverpoolčanom že sprejel. Spomnimo, Haye – v višino meri 191 cm (Bellew 189) – je kot boksar v svet izšel prav kruzerski kategoriji, kjer je bil tudi večkratni svetovni prvak (WBA, WBC, WBO).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaoswakii
31. 05. 2016 21.13
+9
spomnite se, kako se je Haye boksal proti Klichku (Haye z zlomljenim mezincem na nogi...), je Vladimir dobil po točkah... zame je bil Haye veliko boljši, poglejte si tekmo, tako brzino v nogah in reflekse, res redko vidiš
Tone 12345
31. 05. 2016 19.21
+4
Haye. ta človek nima možnosti proti Deontayu Wilderju ali Antoniju Joshua!!kakorkoli že!!!