Drugi športi

Haye uničil švicarskega Albanca in posvaril Joshuo, Briggsa in ostale: 'Še vedno sem prihodnost boksa!'

London, 22. 05. 2016 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Britanski boksar David Haye je nadaljeval svoj zmagoviti povratek in že v drugi rundi na dvoboju v Londonu premagal Kosovca Arnolda Gjergjaja. Nekdanji svetovni prvak je nasprotnika "položil" kar trikrat, preden je sodnik dvoboj ustavil.

 

Arnold Gjergjaj ni imel nikakršnih možnosti proti nekdanjemu svetovnemu prvaku Davidu Hayeu, ki je s Kosovcem v O2 Areni opravil v nekaj minutah. Gjergjaj bi se kmalu rešil v tretjo rundo, toda Haye je po tem, ko je nasprotnika trikrat spravil na tla, z novo serijo udarcev sodnika prisilil v predčasno prekinitev dvoboja. 35-letni Haye se bo zdaj septembra pomeril proti ameriškemu veteranu Shannonu Briggsu, ki je nokavtiral Emilia Zarateja. Haye se želi, najbrž že za piko na i svoje kariere, pomeriti s prvakom po verziji IBF Anthonyjem Joshuo ali najboljšim po verziji WBA in WBO Tysonom Furyjem. Fury še vedno ni odpustil Hayeu, ki je odpovedal kar dva njuna dvoboja leta 2013, zato je verjetnejši spopad z Joshuo. Furyja 9. julija čaka odmevna revanša z Vladimirjem Kličkom, Joshua pa se bo 25. junija udaril z nepremaganim Američanom Dominicom Breazealejem.

"Počutil sem se izjemno,"
je po zmagi povedal Haye, ki je zdaj v karieri dobil 28 dvobojev (26 z nokavtom), dvakrat je bil poražen. "Navijači so si prišli pogledat prihodnost težkokategornega boksa. Ljudje so mislili, da sem preteklost, a še vedno sem prihodnost," je gledalcem, med katerimi je bil tudi očitno novi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho, sporočil Haye. "Dvoboja z Anthonyjem Joshuo bi si res želel. A sledi Shannon Briggs. Prišel je v Anglijo in veliko govoril. Rekel sem mu, da če bo prišel sem in nekoga premagal, da se bom potem z njim udaril septembra. Gremo, bedak, gremo, bedak!"

Haye ni boksal kar tri leta, potem ko je prestal operacijo rame, januarja pa se je vrnil z nokavtom Marka de Morija v prvi rundi. V Švici živečega predstavnika Kosova je na tla spravil že v prvih 30 sekundah, v drugi pa ga je zadel z levim udarcem iz komolca in še eno desnico. Sodnik Terry O'Connor je po treh padcih odločil, da je videl dovolj. Haye se je zavzel, da bo deset odstotkov zaslužka od prodaje vstopnic daroval Nicku Blackwellu, 25-letnemu kolegu, ki zaradi hudih poškodb glave na dvoboju srednje kategorije s Chrisom Eubankom Jr. ne bo več boksal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

silvazmauc
22. 05. 2016 17.15
+2
hayu ni jasno tak kot novinarjem 24 ur da eno je nek nepoznan albanski boksar...eno pa je joshua,ki je vsaj za 5 razredov bolši od haya
MA007
22. 05. 2016 11.02
+7
Pretepel je albanca
deVil666
22. 05. 2016 11.36
+11
Uporabnik215111
22. 05. 2016 15.42
+4