Drugi športi

Hearn: Furyju bi morali odvzeti vse pasove, on si pa naj poišče pomoč

Manchester, 28. 09. 2016 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

S težko pričakovanim povratnim boksarskim obračunom za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji med Tysonom Furyjem in Vladimirjem Kličkom znova ne bo nič. Boksarja bi moral drugič v ring stopiti 29. oktobra, a je Fury še drugič v pol leta borbo zaradi zdravstvenih razlogov odpovedal. Boksarski promotor Eddie Hearn sedaj pričakuje, da bodo svetovnemu prvaku odvzeli vse pasove.

Tyson Fury lahko ostane brez šampionskih pasov, brez da bi dobil priložnost jih braniti.
Tyson Fury lahko ostane brez šampionskih pasov, brez da bi dobil priložnost jih braniti. FOTO: Reuters

Svetovni boksarski prvak težke kategorije po verzijah WBO, WBA in IBO Tyson Fury, lahko ostane brez vseh šampionskih pasov, še preden bi jih imel priložnost braniti. Fury je namreč znova zaradi zdravstvenih težav odpovedal povratni obračun z Vladimirjem Kličkom in nekateri strokovnjaki so mnenja, da bi morali Britancu odvzeti vse pasove, ker enostavno ni pripravljen stopiti v ring in se boriti s slovitim Ukrajincem. Prvi obračun med omenjenima bi moral biti na sporedu že 9. julija, a si je takrat Fury poškodoval gleženj in borba je bila odpovedana. Ko so končno za nov datum določili 29. oktober, je Fury, tokrat zaradi neznanih zdravstvenih težav, borbo odpovedal. In sedaj je boksarski promotor Eddie Hearn mnenja, da bi morale svetovnemu prvaku vse tri organizacije, po katerih je prvak, odvzeti naslove. "Res je, sem mnenja, da bi bilo potrebno Furyju odvzeti vse pasove. Minilo je že skoraj leto, od kar je nazadnje stopil v ring. Boksarske organizacije si seveda želijo, da so njihovi pasovi aktivni in da se boksarji borijo za njih. Ker ne vemo, koliko časa bo Tyson odsoten, bi bilo smiselno, da se drugi borci pomerijo za njegove naslove. On si pa mora poiskati pravo pomoč in terapijo, da pozdravi to skrivnostno zdravstveno težavo. Mislim, da v njegovem taboru še sami ne vedo, kaj je narobe, ker niso določili datuma povratka v ring," je povedal Hearn, ki kot boksarski promotor organizira borbe najboljšim boksarjem na svetu.

WBO Britancu dala 10 dni časa
Boksarska organizacija WBO, po kateri je tudi Fury prvak v težki kategoriji, je Britancu postavila deset dnevni ultimat, da ji posreduje podatke o njegovi skrivnostni poškodbi. In če ne bodo zadovoljni s tem, kar jim bodo iz Furjyevega tabora posredovali, se bodo najbrž odločili za najbolj drastično potezo in Tysonu odvzeli WBO pas. Kaj bosta storila WBA in IBO zaenkrat še ni znano. Deset dnevni rok je začel teči 27. septembra. Je pa 28-letni Fury takoj po zmagi nad Kličkom novembra ostal brez pasu po verziji IBF. Omenjena organizacija mu je pas odvzela, ker si odzval na obvezno obrambo. Ta pas je sedaj v lasti Anthonyja Joshue, ki velja za največjega talenta v težki kategoriji.

"Želimo si, da nam predpisani zdravnik napiše, kakšne narave so vaše zdravstvene težave. Nam napiše kakšna je predvidena terapija in kdaj vam lahko zagotovi, da znova začnete s treningom. Če komisija ne bo prejela želenih informacij  v navedenih desetih dneh, bo začela s predpisanim postopokom proti vam (Fury op. p.) in vam ne bo omogočila pritožbe," so posredovali sporočilo, ki ga je prejel Fury od organizacije WBO.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Barbarezo
28. 09. 2016 20.36
+3
fury je bolnik
Adolph
28. 09. 2016 18.30
+3
Velikogobcni strahopetec. . .
Paštašutar
28. 09. 2016 18.26
+7
Pravilno,vse pasove bi mu morali vzeti takoj po popivanju na EPju v Franciji!!!
DonDonDan
28. 09. 2016 16.02
-1
Ja, sej ma prav! Iz zdravstvenih razlogov "eskivira" meč. Če bo šel v ring, ga bojo odnesli direkt v bolnico, ali pa na pare !!
Kun_Aguero
28. 09. 2016 14.56
+11
tuki ni izgovorov več, neresnost je edin njegov razlog al pa strah pred porazom in tem da bo moral pojesti vse svoje besede. Žalosnto toliko bokserjev ki si želi priložnost za vrh teške kategorije on pa zavlačuje sramota da tako dolgo drži pasove in enkrat ni se branil. Odvzem pasov ni le pravilna odločitev ampak edina odločitev
RayManzarek
28. 09. 2016 18.13
+2
Barbarezo
28. 09. 2016 20.37
+2
ja boji se ker ve da bo dobil po nosu pa ne zato ker je klicko dober ampak ker je fury slab ... se malo pa bo stevilka ena v boksu Anthony Jousha !