Drugi športi

Hercogova in Klepačeva poraženi, Venus zabeležila 700. zmago

Taškent, 29. 09. 2015 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v 1. krogu WTA-turnirja v Taškentu v uvodnem krogu izgubila proti Belorusinji Aleksandri Sasnovič. Tretja nosilka in 63. igralka sveta je klonila s 6:4, 3:6 in 3:6. Medtem ko je Mariborčanka izgubila, je Venus Williams zabeležila še 700. zmago v karieri.

Polona Hercog.
Polona Hercog. FOTO: Reuters
Izpadla pa je tudi Andreja Klepač, ki je v konkurenci dvojic igrala v kitajskem Wuhanu, kjer poteka turnir z nagradnim skladom 2,2 milijona dolarjev. Klepačeva je v prvem krogu skupaj s Španko Laro Arruabarrena morala priznati premoč povabljenkama na turnir, Kitajki Xinyun Han in Američanki Nicole Melichar, ki sta zmagali s 5:7, 6:3 in 10:4.

Venus Williams dosegla že 700. zmago v karieri
Ameriška teniška igralka Venus Williams je v uvodnem dvoboju na teniškem turnirju v Wuhanu ugnala Nemko Julio Goerges s 6:4 in 6:3 in dosegla že 700. zmago v karieri. Med aktivnimi igralkami je boljša od nje le njena mlajša sestra sestra Serena s 737 zmagami.

"Tega podatka nisem vedela in vesela sem, da mi pred dvobojem zanj ni nihče povedal. Drugače bi bila zanesljivo malo nervozna," je po tekmi dejala 35-letna Američanka, se zasmejala in dodala, da bo zdaj razmišljala o tem, kako dolgo bo potrebovala za 800. zmago.

Venus Williams.
Venus Williams. FOTO: Reuters

Doslej je 700 in več zmag v karieri zbralo devet igralk. V vodstvu so Martina Navratilova (1442 zmag), Chris Evert (1309) in Steffi Graf (902). Williamsova je imela v letu 2011 velike težave z imunskim sistemom, zato je od takrat naprej veganka. To je ni ustavilo pri dobri igri, saj je letos v Aucklandu vknjižila že svojo 46. turnirsko zmago na tekmovanjih serije WTA. Sama ne skriva, da je njen naslednji veliki cilj nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Rio de Janeiru.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.