Drugi športi

Hercogova uspešno začela v Pekingu

Peking, 28. 09. 2014 17.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Polona Hercog je z zmago začela teniški turnir serije WTA v Pekingu z nagradnim skladom 5,4 milijona dolarjev. Mariborčanka, ki se je v glavni del turnirja prebila skozi kvalifikacije, je danes v uvodnem krogu premagala Čehinjo Karolino Pliškovo s 6:4, 2:6, 6:2.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Triindvajsetletna Polona Hercog, 71. igralka na lestvici WTA, je dobila prvi niz, v drugem je bila boljša 22-letna Čehinja Karolina Piškova (31. igralka sveta), v tretjem pa je Hercogova dokončala delo za osvojeni dvoboj. V 2. krogu se bo slovenska teniška igralka srečala z eno izmed favoritinj, njena tekmica za nastop v osmini finala bo 12. nosilka Rusinja Jekaterina Makarova, ki je s 6:7 (8), 6:4, 6:4 odpravila Španko Garbine Muguruza.

V konkurenci ženskih dvojic je bila v 1. krogu uspešna tudi Andreja Klepač. V paru s Španko Silvio Soler-Espinosa je premagala nemško-poljsko kombinacijo Anna-Lena Grönefeld/Alicja Rosolska s 7:6 (5), 6:4. Slovensko-španska kombinacija se bo v osmini finala pomerila s četrtima nosilka, ameriškim parom Rachel Kops-Jones/Abigail Spears. Tekmici v osmini finala je dobila tudi slovensko-češka naveza Katarina Srebotnik in Kveta Peschke. Tretji nosilki v konkurenci dvojic se bosta pomerili z avstralsko-hrvaško kombinacijo Jaroslava Gajdošova/Ajla Tomljanović.

Turnir v Pekingu je sicer največji v okviru azijske turneje, skupaj z moškim turnirjem se bodo igralci in igralke borili za čim večji delež 5,4 milijona dolarjev nagradnega sklada.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.