Hrvaška lažje diha: Červar za 'dvoboj' z beloruskim igralcem kaznovan le denarno

Evropska rokometna zveza (EHF) je hrvaškega selektorja Lina Červarja za potezno na tekmi z Belorusijo v Zagrebu kaznovala s 3000 evri. V južni soseščini so se bali hujše kazni, omenjala se je celo izključitev s prvenstva, toda EHF se je usmilila gostiteljev prvenstva.

Povratnik na hrvaško klop Lino Červarje na prvi tekmi drugega dela evropskega prvenstva v rokometu poskrbel za precejšen incident: med tekom ob robu igrišča je namreč v enem zadnjih napadov oviral beloruskega rokometaša Arturja Karvatskega in povsem zasenčil zmago domačih kavbojev (25:23), vseeno pa je Evropska rokometna zveza (EHF) pogledala skozi prste z "zgolj" denarno kaznijo v višini 3000 evrov.

Lino Červar

Lino Červar. (Foto: AP)

Na Hrvaškem je Červarjeva poteza naletela na precejšnje neodobravanje, nekateri so se celo bali, da je za selektorja prvenstvo že zaključeno, toda želje tekmecev, med najglasnejšimi so bili Švedi in Danci, se niso izpolnile. 

Červar: Vse je bilo v žaru borbe
"Lino Červar je kaznovan s 3000 evri, od tega je 1000 evrov pogojne kazni, v primeru, da prekršek ponovi," piše na uradni spletni strani EHF. "Kaznovan je zaradi incidenta v zaključku tekme Hrvaške in Belorusije. Disciplinska komisija je upoštevala poročilo delegata in videoposnetke ter zaključila, da je Červar začel z blagim dotikom nasprotnega igralca. Trener takšnega kalibra in takšnih izkušenj bi se moral zavedati, da mu ni dovoljen niti najmanjši kontakt z nasprotnim igralcem, to pa spada pod nešportno obnašanje." 

Červar je incident komentiral z naslednjimi besedami: "Nikakršne namere ni bilo. Ponavadi hodim po črti levo in desno, tako pa je tudi prišlo do manjšega trka z beloruskim igralcem. Vse to je bilo v žaru borbe."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 50
MZP 19.01.2018 22:24:12
rokomet je za telebane
Več komentarjev