Drugi športi

Hughie Fury pred očmi Tysona kljub poškodbi premagal Kassija za naslov medcelinskega prvaka

London, 30. 04. 2016 23.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V londonski Copperbox Areni je bil večer rezerviran za ljubitelje boksa. Za naslov medcelinskega prvaka v težki kategoriji po verziji WBO sta se udarila Hughie Fury in Fred Kassi. Zmage po soglasni sodniški odločitvi pa se je v prisotnosti Tysona Furyja veselil Hughie.

Hughie Fury vs. Fred Kassi
Hughie Fury vs. Fred Kassi FOTO:

V peti borbi večera sta se za medcelinski naslov prvaka v težki kategoriji po verziji WBO pomerila Britanec Hughie Fury in  Kamerunec Fred Kassi. Borca v uvodnih petih rundah nista pokazala nič posebnega in gledalci so svojo nezadovoljstvo nad borbo tudi začeli izražati z žvižgi. Po aktivnosti in sodniških točkah je bil v prednosti Fury, sicer bratranec svetovnega prvaka v težki kategoriji Tysona Furyja, ki je bil tudi prisoten ob ring, kot del Hughiejeve ekipe. V šesti rundi pa se je prebudil tudi branilec naslova Kassi, ki je s serijo močnih udarcev tudi malce 'odprl' kožo nad Furyjevim levim očesom. Tudi gledalci so začutili, da je borba malce oživela. V sedmi rundi pa je sodnik prav zaradi te rane nad Furyjevim očesom borbo prekinil. Seveda morajo sodniki prvo gledati na varnost in zdravje borcev. A ker sta borca odboksala več kot štiri runde, prekinitev še ni pomenila poraza za Furyja, temveč so o zmagovalcu odločali sodniki. In po soglasni sodniški je kljub hudo poškodovanemu očesu slavil Hughie Fury, ki je tako še v svoj 20. profesionalni borbi zabeležil 20. zmago in ob tem še osvojil naslov medcelinskega prvaka po verziji WBO. Kassi pa je tako v 24. obračunu doživel še peti poraz.

Hughie Fury se je veselil zmage in naslova medcelinskega prvaka.
Hughie Fury se je veselil zmage in naslova medcelinskega prvaka. FOTO: AP

V četrti borbi večera pa so prišli gledalci v Londonu in ljubitelji boksa na svoj račun. Za naslov prvaka britanske skupnosti (Commonwealth) v mušji kategoriji sta se udarila Britanca, in sicer branilec naslova Anthony Nelson in izzivalec Jamie Conlan. V boksarskem obračunu, kjer smo videli vse, se je končne zmage in naslova veselil izzivalec Conlan, ki je slavil s tehničnim nokavtom v osmi rundi. Pred tem je 29-letni Conlan sam dvakrat pod udarci nasprotnika končal na tleh. Najprej v tretji in nato še v sedmi rundi in ko je že vse kazalo na to, da bo doživel prvi poraz v karieri je s serijo udarcev v osmi rundi vendarle uspel Nelsona položiti na tla. Na drugi strani je tudi Nelson že v prvi rundi po močnem direktu bil v 'knockdownu', a je po sodnikovem štetju do osem, uspel nadaljevati borbo. V peti rundi pa se je potem ponovno po seriji 'aperkatov ' in direktov znašel v težavah, a se zopet pobral in Conlanu vrnil s svojo serijo. V osmi rundi pa mu je na koncu vendarle zmanjkalo moči in moral je priznati premoč eno leto starejšemu nasprotniku.  Nelson je tako v 12. borbi v karieri doživel prvi poraz in moral tudi predati naslov prvak britanskih skupnosti Conlanu, ki tudi po šestnajstih profesionalnih borbah ostaja neporažen. Po borbi sta bila oba boksarja vidno utrujena in pošteno 'potolčena'.

Ob ringu je bil prisoten tudi Tyson Fury.
Ob ringu je bil prisoten tudi Tyson Fury. FOTO: Reuters

V tretji borbi večera sta se za naslov britanskega prvaka v peresno lahki kategoriji pomerila 29-letni Ryan Walsh in sedem let mlajši James Tennyson. Zmage se je veselil starejši Walsh, ki je slavil s tehničnim nokavtom v peti rundi. Walsh je svojega nasprotnika na tla prvič spravil že v drugi rundi, a se je mladi Severni Irec takrat še uspel pobrati in je celo bolje odboksal tretjo rundo kot njegov nasprotnik. V peti rundi pa je zopet sledila serija močnih udarcev s strani Walsha, predvsem v telo, zaradi katerih je Tennyson še dvakrat končal na tleh in sodnik je tako borbo prekinil in za zmagovalca razglasil Ryana. Walsh je poleg naslova slavil še 21. zmago v profesionalni karieri, v kateri ima še en poraz in en neodločen izid. Tennyson pa je v svoji osemnajsti profesionalni borbi doživel drugi poraz.

V drugi borbi večera sta v lahko težki kategoriji pomerila Britanec Anthony Yarde in Bolgar Tzvetozar Iliev. Zmage se je s tehničnim nokavtom v drugi rundi veselil domačin, ki je tako v šesti profesionalni borbi prišel še do šeste zmage. Na drugi strani je bil to za Bolgara že 14. poraz v dvaindvajseti profesionalni borbi.

V prvi borbi večera sta se v super velterski kategoriji pomerila dva Britanca, in sicer Joe Pigford in Mike Byles. Zmage se je s tehničnim nokavtom že v prvi rundi veselil Pigford, ki je tako v deseti profesionalni borbi dosegel še deseto zmago. Byles pa je v svojem trinajstem obračunu doživel še peti poraz.

Spored borb:
Joe Pigford (VB) vs. Mike Byles (VB): obračun v super velterski kategoriji (do 69,85 kg.): Pigford slavil s TKO v prvi rundi

Anthony Yarde (VB) vs. Tzvetozar Iliev (BOL): obračun v lahko težki kategoriji (do 79,38 kg.): Yarde slavil s TKO v drugi rundi

Ryan Walsh (VB) vs. James Tennyson (VB): borba za naslov britanskega prvaka v peresno lahki kategoriji (do 57,15 kg.): Walsh slavil s TKO v peti rundi

Anthony Nelson (VB) vs. Jamie Conlan (VB): borba za naslov prvaka britanske skupnosti v mušji kategoriji (do 52,16 kg.): Conlan slavil s TKO v osmi rundi

Hughie Fury (VB) vs. Fred Kassi (KAM): borba za naslov medcelinskega prvaka težke kategorije po verziji WBO (nad 90,72 kg.): Fury slavil po soglasni sodniški odločitvi (69-66, 70-64, 69-65).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TheSmartHead
30. 04. 2016 21.46
+5
Hughie Fury ima to. Bo pa kr zanimiv dvoboj, Kassi je dober boksar :)