Drugi športi

Iranski odbojkarji maščevali poraz in v Stožicah dobili drugo tekmo s slovensko reprezentanco

Ljubljana, 15. 05. 2017 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na drugi pripravljalni tekmi pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Italiji in Bolgariji, je slovenska moška odbojkarska reprezentanca za zaprtimi vrati izgubila z Iranom z 2:3 (23, 23, -23, -14, -8).

Slovenci so tokrat morali priznati premoč Iranu, potem ko so ga v nedeljo uspeli premagati s 3:2.
Slovenci so tokrat morali priznati premoč Iranu, potem ko so ga v nedeljo uspeli premagati s 3:2. FOTO: Aljoša Kravanja

Slovenski odbojkarji so drugo pripravljalno tekmo z iransko izbrano vrsto po nedeljski zmagi v Hočah v dvorani Stožice za zaprtimi vrati izgubili. Vodili so že z 2:0 v nizih, v nadaljevanju tekme pa so morali priznati premoč lanskoletnim četrtfinalistom olimpijskih iger v Riu de Janeiru in šestouvrščeni reprezentanci z zadnjega svetovnega prvenstva na Poljskem.

Slovenski selektor Slobodan Kovač je drugi obračun z Iranom začel v nekoliko drugačni zasedbi kot v nedeljo v Hočah. Na mestu organizatorja igre je tekmo začel Dejan Vinčič, na mestu sprejemalcev sta bila Tine Urnaut in Klemen Čebulj, v bloku Alen Pajenk in Jan Kozamernik, na mestu korektorja Mitja Gasparini, medtem ko je na sprejemu kot prosti igralec igral Jani Kovačič, v obrambi pa Urban Toman. Ob boljšem servisu in učinkovitem napadu so slovenski odbojkarji na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk, na servis Gasparinija pa so povedli z 19:11. Toda po drugem polminutnem odmoru iranskega selektorja Igorja Kolakovića so se domačim odbojkarjem približali le na dve točki zaostanka (20:22), njihov nalet je zaustavil šele Gasparini, slovenska reprezentanca pa je do vodstva z 1:0 v nizih prišla po napaki Mirze Janpourja na servisu.

Tudi v drugem nizu so si Kovačevi izbranci pred vstopom v končnico priigrali visoko prednost (20:15), toda po treh zaporednih blokih so se jim Iranci približali le na točko zaostanka (22:23). Da do dokončnega preobrata ni prišlo, sta poskrbela Čebulj in Kozamernik. Slovenski odbojkarji so z boljšo igro nadaljevali tudi v tretjem nizu, a le do vodstva z 20:19, ko se je v njihove vrste prikradla nezbranost, kar je Irancem prineslo vodstvo z 22:20, nato pa so izkoristili tretjo zaključno žogo.

Slobodan Kovač se je odločil, da ne bo več računal na Jana Klobučarja in Žigo Šterna.
Slobodan Kovač se je odločil, da ne bo več računal na Jana Klobučarja in Žigo Šterna. FOTO: Aljoša Kravanja

V četrtem nizu, ko je selektor Kovač v igro poslal še druge igralce, so si Iranci prvo večjo prednost priigrali do drugega tehničnega odmora. Nanj so odšli s prednostjo štirih točk, z novim asom Saeida Maroufa in še enega Milada Ebadi Pourja pa so povedli že z 20:13. Visoko prednost so tudi ohranili, boljši pa so bili tudi v tie-breaku, ki sta jo obe ekipi začeli z drugo postavo.

Po tekmi se je Kovač odločil, da v nadaljevanju priprav ne bo več računal na Jana Klobučarja in Žigo Šterna. Obeh sprejemalcev tako ne bo na naslednji tekmi, ki jo bodo slovenski odbojkarji odigrali v soboto, 20. maja proti Srbiji. Tekma v Šoštanju se bo začela ob 19.30.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.