Drugi športi

Jankovićeva zmagala v Moskvi

Moskva, 12. 10. 2008 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbkinja Jelena Janković je v finalu moskovskega teniškega turnirja z nagradnim skladom 1,340 milijona dolarjev premagala Vero Zvonarevo (6:2, 6:4).

Jelena Janković
Jelena Janković FOTO: Reuters

Jelena Janković je v treh tednih osvojila tri turnirje, poleg pokala Kremlja še odprto prvenstvo Kitajske in Porschejev turnir v Nemčiji. Skupaj je letos zmagala na štirih turnirjih in na osmih v karieri. Poleg tega je v tej sezoni še dvakrat igrala v finalu, obakrat, v Miamiju in na odprtem prvenstvu ZDA, jo je ugnala Američanka Serena Williams. Triindvajsetletna Srbkinja je bila na prvem mestu svetovne lestvice WTA teden dni že avgusta, prejšnji ponedeljek pa je prehitela Sereno Williams in bo prva tudi naslednji teden. Williamsova, lani je v Moskvi izgubila v finalu, je tokrat odpovedala nastop zaradi poškodbe.

Izid:

finale:

Jelena Janković - Vera Zvonareva 6:2, 6:4.

Senzacija na Dunaju

Philipp Petzschner
Philipp Petzschner FOTO: Reuters

Teniški turnir ATP v avstrijski prestolnici z nagradnim skladom 674.000 evrov se je končal s senzacionalno zmago Nemca Philippa Petzschnerja, ki je v velikem finalu premagal osmopostavljenega Francoza Gaela Monfilsa s 6:4 in 6:4. Za 24-letnega nemškega teniškega igralca iz Bayreutha, ki na lestvici ATP zaseda 124. mesto, je to prva turnirska zmaga v karieri, po zmagoslavju na Dunaju pa se bo prebil med sto najboljših igralcev na svetu.

Izid:

finale:

Philipp Petzschner - Gael Monfils 6:4, 6:4.

Nalbandian v Stockholmu upravičil vlogo prvega nosilca

David Nalbandian
David Nalbandian FOTO: Reuters

Prvi nosilec teniškega turnirja v Stockholmu z nagradnim skladom 713.000 evrov Argentinec David Nalbandian je v finalu v treh nizih z 6:2, 5:7 in 6:3 premagal domačega upa Robina Söderlinga. Šestindvajsetletni Argentinec je tako slavil drugič letos in devetič v karieri. Z dve leti mlajšim Söderlingom se je Nalbandian, ki je čedalje bolj podoben tistemu igralcu iz šampionske sezone leta 2006, ko je med drugim prišel do tretjega igralca sveta, pomeril že šestič v karieri, skupni izkupiček v zmagah in porazih pa povišal na 5:1. Nazadnje sta se omenjena tekmovalca med seboj pomerila letos v četrtfinalu Davisovega pokala, dvoboj pa je bil tako kot današnji zelo izenačen, saj je Argentinec slavil zmago v petih nizih.

Izid:

finale:

David Nalbandian - Robin Söderling 6:2, 5:7, 6:3.

Kunicin osvojil Moskvo

Igor Kunicin
Igor Kunicin FOTO: Reuters

Ruski teniški igralec Igor Kunicin je osvojil moskovski turnir ATP z nagradnim skladom 770.000 evrov, potem ko je v današnjem velikem finalu premagal sedmopostavljenega rojaka Marata Safina s 7:6 (6), 6:7 (4) in 6:3. Sedemindvajsetletni teniški igralec iz Vladivostoka je v ruski prestolnici dosegel prvo zmago na turnirjih serije ATP.

Izid:

finale:

Igor Kunicin - Marat Safin 7:6 (6), 6:7 (4), 6:3.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

risbo100@gmail.com
12. 10. 2008 18.27
ajmo jeco number one.....