Drugi športi

Janša ostaja selektor veslaških reprezentanc

Bled, 17. 04. 2013 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Veslaške zveze Slovenije (VZS) Jošt Dolničar je Miloša Janšo imenoval za selektorja slovenskih veslaških reprezentanc tudi za obdobje naslednjih treh let, do leta 2016.

Miloš Janša, po izobrazbi pravnik, je glavni tvorec slovenske veslaške zgodbe o uspehu in trener večine posadk, ki so na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih osvajale medalje od 80. let prejšnjega stoletja. Predsednik VZS Jošt Dolničar je ob imenovanju med drugim povedal: "Procedura dokončnega formalnega imenovanja je trajala kar nekaj časa, saj sva z Milošem Janšo ob najini obojestranski polni zasedenosti vseeno rabila določen čas, da sva uskladila cilje delovanja. Vstopili smo namreč v nov olimpijski ciklus, ki je s seboj prinesel tudi večje spremembe v slovenskih veslaških vrstah. A najin skupni cilj je, da bomo z izkušnjami Luke Špika tudi po odhodu Iztoka Čopa storili vse, da se z velikih tekmovanj tudi v prihodnje vračamo z vrhunskimi rezultati in odličji."

Selektor Janša je o ciljih te sezone povedal: "Glavni cilj letošnje sezone je uspešen nastop na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji, kjer bodo predvidoma nastopili enojec z Luko Špikom, dvojni četverec v postavi z lanskega EP, kar pa ni obvezno in bom v primeru potrebe posegel v ta čoln, dvojni dvojec, lahki dvojni dvojec in lahki enojec. Prvo veliko tekmovanje pred nami je evropsko prvenstvo v Sevilli konec maja, kjer bo sicer v dvojnem četvercu nastopil Luka Špik namesto Markovca, ki ima maturitetne obveznosti."

Prihodnji konec tedna bo na Bledu potekala tradicionalna, tokrat že 54. po vrsti, Prvomajska regata. Udeležilo se je bo nekaj čez 130 veslačev iz vseh sedmih slovenskih klubov, med njimi tudi vsi kandidati za reprezentanco, saj ta tekma šteje kot kriterijska za izbor vseh treh reprezentanc (članske, U23 in mladinske).

Miloš Janša ostaja selektor, Iztok Čop je nehal veslati, Luka Špik pa bo veslal v enojcu.
Miloš Janša ostaja selektor, Iztok Čop je nehal veslati, Luka Špik pa bo veslal v enojcu. FOTO: Aljoša Kravanja

 

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
17. 04. 2013 18.33
+1
janša priimek res ni najbolj cenjen , ker nas spominja na nekaj slabega,pokvarjenega........zato bi bilo dobro, da si ta janša nadene umetniško ime.