Drugi športi

Jasko trade osvojil 9. Praznik Slofutsala

Železniki, 22. 06. 2014 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V fantastični konkurenci 45ih ekip iz Slovenije, Hrvaške in Češke, še kvalitetnejši kot pretekla leta, sta se v finalu še tretjič zapored srečali isti ekipi, Jasko trade in Gozdarstvo Mujkić. Novo dramatično finale se je končalo z remijem, po kazenskih strelih pa so se svojega prvega naslova prešerno veselili igralci Jasko trade iz Ljubljane.

Obe ekipi sta se na poti do velikega finala pošteno namučili, saj so bili njuni nasprotniki najboljši igralci futsala pri nas. Jasko je na svojem pohodu pokopal Bubko bar Gofar (po kazenskih strelih), v četrtfinalu aktualne hrvaške prvake, ekipo Alumnus Kelme, ter v polfinalu Flamengo z udeležencem letošnjega finala lige prvakov v futsalu, Kristjana Čujca.
Gozdarstvo Mujkić je bilo v osmini bolj prepričljivo od Hirke Ekoslika, v odličnem četrtfinalu z zadetkom v izdihljajih z 1-0 izločili ekipo Proteini.si, (Bunderla, Palibrk, ...) ter v polfinalu še Kozel pivo, prav tako le z zadetkom razlike.

Tretje zaporedno finale, kjer so se za novi prestižni prehodni pokal, visok čez meter in težak natančno 22,34 kg, znova merili stari znanci zadnjih treh Praznikov. Da bo tokrat razplet drugačen, je dalo slutiti že dvakratno vodstvo Jasko trade v rednem delu srečanja in čeprav so sledili kazenski streli, se je sreča tokrat zasluženo nagnila na stran Jasko trade, ki je z obrambami najboljšega vratarja turnirja, Igorja Bratiča in zadetki najboljšega igralca, Aleksandra Ilića, osvojila svoj prvi naslov. Poražencem finala je pripadla tolažilna nagrada ter naziv najboljšega strelca (Damir Pertič), v najboljšo peterko pa sta bila uvrščena še igralca tretjeuvrščene ekipe Kozel Pivo (Goran Jolić) in Flamenga, Kristjan Čujec.

Dobrodelna akcija Praznika Slofutsala se je zaključila z licitacijo športne opreme Petra Prevca, ki je skupaj z aktualno miss Slovenije, Majo Cotič, tudi podelil predmete najvišjim licitatorjem ter nagrade najboljšim ekipam in posameznikom Praznika Slofutsala.

Zmagovalci turnirja Jasko trade s pokalom.
Zmagovalci turnirja Jasko trade s pokalom. FOTO:


 


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.