Drugi športi

Joshua: Breazeale prihaja v mojo džunglo

London, 23. 06. 2016 20.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V soboto se bosta v Londonu za naslov svetovnega prvaka v boksu po različici IBF pomerila doslej nepremagana Anthony Joshua in Dominic Breazeale. "Zdaj prihajaš v mojo džunglo," ameriškemu izzivalcu sporoča Britanec Joshua.

Anthony Joshua je tako na tla položil Charlesa Martina in osvojil šampionski pas IBF.
Anthony Joshua je tako na tla položil Charlesa Martina in osvojil šampionski pas IBF. FOTO: AP

Anthony Joshua bo šampionski pas po različici IBF prvič branil na svojem "dvorišču", londonski O2 areni. 26-letni Britanec je trenutno morda celo najbolj vroče ime v težki kategoriji. V 16 borbah je doslej vpisal prav toliko zmag, zmeraj je slavil z nokavtom. Doslej je najdlje z njim v ringu zdržal Dillian Whyte, ki je "orožje položil" v sedmi rundi. A tudi njegov tokratni izzivalec v angleško prestolnico prihaja z zavidanja vrednim renomejem. Razmerje zmag in porazov Dominica Breazealea je celo še nekoliko boljše, saj je dobil vseh 17 dvobojev, 15 od tega s predčasno prekinitvijo. A Joshua ne dvomi, da bo on tisti, ki bo ring zapuščal s šampionskim pasom.

"Povedal sem mu, da zdaj prihaja v mojo džunglo. Nimam česa izgubiti. Zmeraj sem poudarjal, da se rešimo šampionskih pasov, napetosti. Ko zadoni zvonec, sva v ringu le jaz in on, dva gladiatorja, dva spoštovana bojevnika, ki se bova udarila med seboj. Stepla se bova in na tehtnico postavila vsaj svojo ničlo, kar se tiče porazov," je na novinarski konferenci pred sobotnim spektaklom povedal Joshua. Olimpijski zmagovalec iz leta 2012 v profesionalni karieri še nikdar ni boksal dlje od sedme runde, a se zaveda, da to pred obračunom z Breazealeom ne pomeni prav veliko: "Ko bo zadonel zvonec, je težko skriti nagon, da poskušaš nasprotnika spraviti čim prej iz ringa. Upam, da bom čim bolj sproščen in uspešno izpeljal načrt. A včasih se je težko zadržati, saj želim čim prej končati borbo. Če se bo ponudila priložnost, jo bom izkoristil, a če bo dovolj spreten, da se bo uspel izmakniti takšnim udarcem, lahko gledalci pričakujejo daljši obračun, kot so jih vajeni."

Dominic Breazeale
Dominic Breazeale FOTO: AP

Prenos sobotnega boksarskega večera si boste lahko v živo ogledali tudi VOYO. V Londonu se sicer obeta eden izmed največjih spektaklov v tem letu. Ob glavni borbi večera med Joshuo in Breazealeom se bosta za mednarodni šampionski pas srednje kategorije po različici WBA udarila George Groves in Martin Murray, znova bo na delu tudi zmeraj navdušujoči Chris Eubank mlajši, ki se bo pomeril s Tomom Doranom, Dillian Whyte pa bo pesti prekrižal s Hrvatom Ivico Bačurinom.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.