Drugi športi

VIDEO: Joshua pred borbo z Molino: Poigral sem bom z njim kot z otrokom, nato ga bom vrgel med leve

Manchester, 09. 12. 2016 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V soboto bodo v Manchestru na račun prišli ljubitelj trdih pesti in pravih moških borb. V tamkajšnji Areni bo namreč na sporedu boksarski obračun za naslov svetovnega prvaka. Osrednja borba večera pa bo pripadla Anthonyju Joshui in Ericu Molini, ki se bosta pomerila za naslov prvaka težke kategorije po verziji IBF.

Eric Molina (desno) bo v soboto za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji IBF, izzval nepremagnega Anthonyja Joshuo (levo).
Eric Molina (desno) bo v soboto za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji IBF, izzval nepremagnega Anthonyja Joshuo (levo). FOTO: AP

Arena v Manchestru bo znova gostila najboljše boksarje sveta. Več kot 20.000 ljubiteljev boka bo to soboto znova prišlo na svoj račun. V osrednji borbi večera se bosta namreč za naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verziji IBF pomerila branilec naslova Anthony Joshua in izzivalec Eric Molina. Potem ko do povratnega dvoboja med Tysonom Furyjem in Vladimirjem Kličkom zaradi večih razlogov ni in nikoli ne bo prišlo, težka kategorija čaka na novega vladarja. V očeh mnogih pa je to prav 27-letni Britanec Joshua. Od kar je leta 2012 po osvojeni zlati olimpijski medalji na igrah v Londonu prestopil med profesionalne boksarje, se od njega pričakujejo velike stvari. In v vseh dosedanjih borbah je tudi to dokazal. Joshua je namreč vseh sedemnajst dosedanjih nasprotnikov nokavtiral. Za nameče sta zgolj dva borca z njim v ringu zdržala več kot sedem rund. Kot zadnjemu je to uspelo Dominicu Breazealu, ki pa je vseeno borbo predčasno zaključil na tleh ringa in tako ostal brez naslova prvaka po verziji IBF, ki je zanesljivo ostal v rokah Joshue. Naslednji, ki bo v ring stopil z ljubljencem britanskega občinstva pa je 34-letni Američan Eric Molina, ki je v svoji profesionalni karieri odboksal 28 borb in dosegel 25 zmag, ter tri poraze. Od teh 25-ih zmag, pa jih je kar 19 dosegel z nokavti. Vsekakor bo to nov zahteven test za Josuho, ki sicer že pogleduje proti spektakularnem obračunu s Kličkom, ki naj bi se zgodil aprila na kultnem Wembley stadionu. Toda robustni Britanec je pripravljen na izziv, ki mu ga bo v ringu postavil Molina in je prepričan v novo, že 18. zmago z nokavtom. "Če mi bo uspelo, se bom z njim poigral, kot z otrokom, nato pa ga bom vrgel med leve. Veliko je ljudi, ki si želijo, da bi jaz zmagal. Veliko pa jih je tudi, ki si želijo videti moj poraz. Ves čas so iz vseh strani vame uperjeni pogledi. Toda, ko sem jaz v ringu, me ne zanimajo pogledi drugih. Jaz ves čas ostajam osredotočen," je pred sobotnim obračunom napovedal Joshua.

Kot rečeno, Joshua bo v Manchestru proti Molini lovil še osemnajsto zaporedno zmago med profesionalni. Osrednji obračun večera in vse obračune pred omenjeno borbo, si boste lahko ogledali v živo v neposrednem prenosu. S prenosom na VOYO začnemo ob 20.00, boksarski spektakel pa bosta za vas komentirala Tadej Vidrih in strokovni sodelavec Mirko Vorkapić. Ne zamudite, ne bo vam žal!

Joshua nima namena predati svojega šampionskega pasu za naslov prvaka po verziji IBF.
Joshua nima namena predati svojega šampionskega pasu za naslov prvaka po verziji IBF. FOTO: AP

Spored borb:

Borba v težki kategoriji:
Luis Ortiz (ZDA) vs. David Allen (VB)

Borba za naslov mednarodnega prvaka peresnolahke kategorije po verziji WBA:
Scott Quigg (VB) vs. Jose Cayetano (MEH)

Borba za naslov britanskega prvaka super srednje kategorije:
Callum Smith (VB) vs. Luke Blackledge (VB)

Borba za naslov britanskega prvaka lahko-težke kategorije:
Hosea Burton (VB) vs. Frank Buglioni (VB)

Borba za naslov britanskega prvaka težke kategorije:
Dillian Whyte (VB) vs. Dereck Chisora (VB)

Borba za naslov svetovnega prvaka super mušje kategorije po verziji WBA:
Luis Concepcion (PAN) vs. Khalid Yafai (VB)

Borba za naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verziji IBF:
Anthony Joshua (VB) vs. Eric Molina (ZDA)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
09. 12. 2016 20.41
+4
logično če si pa zbrau že dokazanga luzerja. Teška kategorija je vsako leto bolj v prepadu
zobar652
09. 12. 2016 22.01
+1
praktično so ostali le še trije pravi težkaši... wilder, joshua in pogojno še povetkin.... Fury je kokainko, kličkota in ortiza pa nažalost počasi voha že penzija in nista to kar bi lahko bla pred parimi leti, tako, da so te sanje ki smo jih imeli, da bi se teh najbolših 5 teškašev na njihovem vrjhucu spopadlo med sabo praktično propadle... škoda res...
zobar652
09. 12. 2016 22.27
opa, nisem mislim povetkina... Parkerja sem imel v mislih, ki počasi prihaja