Drugi športi

Joshua še naprej popoln, tokrat v sedmi rundi nokavtiral izzivalca Breazealeja in ubranil naslov

London, 25. 06. 2016 23.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V londonski O2 Areni sta se za naslov v težki kategoriji po verziji IBF pomerila Anthony Joshua in Dominic Breazeale. Zmage in ubranitve naslova se je z nokavtom v sedmi rundi veselil domači adut Joshua. Britanec tako v karieri še vedno ostaja neporažen in prav vseh sedemnajst borb je dobil z nokavtom.

V osrednji borbi večera pa sta v ring stopila Anthony Joshua in Dominic Breazeale. Borca sta se udarila za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji IBF. Še preden pa sta oba stopila v ring, pa se je londonska O2 Arena poslovila od nedavno preminule boksarske legende, seveda od Muhammada Alija. Njemu v čast je namesto minute molka po Areni desetkrat zadonel zvok gonga. Borbo dveh neporaženih borcev je pričakovano silovito odprl mlajši Joshua, ki je s serijo silovitih udarcev že v drugi rundi v velike težave spravil svojega izzivalca. Tudi v tretji rundi je sledil 'salvo' silovitih udarcev proti obrazu Breazeleja, ki je bil v vseh večjih težavah. V četrti rundi je Breazeale izgledal že nekoliko bolje, a vseeno prejel nekaj hudih udarcev, ki so povzročali vse večjo rano nad njegovim desnim očesom. Tudi Joshua je že postajal malce utrujen in tudi sam je prejel nekaj udarcev s strani Američana, ki se je izkazal za veliko bolj trdoživega nasprotnika, kot pa so napovedovali strokovnjaki. V sedmi rundi pa je Joshua iz svojega kota prišel z vsemi razpoložljivimi sredstvi in s serijo silovitih udarcev prvič na tla položil Breazealeja, ki se je sicer pobral, a že v naslednjih sekundah po novi seriji udarcev ponovno padel na tla. Joshua je tako uspešno ubranil naslov po verziji IBF in dobil še 17. obračun v svoji karieri in prav vse nasprotnike je premagal z nokavtom. Breazeale pa je v svoji 18. borbi doživel šele svoj prvi poraz. Se pa lahko Američan pohvali, da je z Joshuo kot šele drugi borec zdržal več kot tri runde, tako kot Dillian Whyte, je z 26-letnim Britancem v ringu stal sedem rund.

V predzadnji borbi večera sta se za naslov mednarodnega prvaka v super srednji kategoriji po verziji  WBA pomerila George Groves in Martin Murray. Po hudem boju v ringu, ki je trajal vseh dvanajst rund, se je končne zmage po soglasni sodniški odločitvi veselil Groves. To je bila za 28-letnega Britanca še 24. zmaga v karieri, v kateri ima še tri poraze. Martin Murray pa je dosegel še četrti poraz v profesionalni karieri, v kateri ima še 33 zmag.

V četrti borbi večera sta se za naslov britanskega prvaka v srednji kategoriji pomerila Chris Eubank Jr. in Tom Doran. Sin slovitega Chrisa Eubanka je borbo začel izjemno odločno in že v prvi rundi nasprotniku 'predstavil' svoj sloviti aperkat. Pritisk Eubanka mlajšega se je v naslednjih rundah le še stopnjeval, v drugi rundi je Doran tudi prvič padel na tla ringa, ko je Eubank izvedel silovito kombinacijo udarcev. Podobno zgodbo smo spremljali še v tretji in četrti rundi, dokler ni glavni sodnik dokončno uvidel, da je dovolj in je borbo predčasno prekinil. Zmage in ubranitve britanskega naslova se je tako s tehničnim nokavtom veselil Eubank. Za Eubanka je bila to že 23. zmaga v karieri, v kateri ima zgolj en poraz. Na drugi strani je Doran doživel šele svoj prvi poraz v 18. profesionalni borbi.

Chris Eubank Jr. je hitro opravil s svojim nasprotnikom.
Chris Eubank Jr. je hitro opravil s svojim nasprotnikom. FOTO: AP

V tretji borbi večera sta se v super lahki kategoriji pomerila domači ljubljenec Conor Benn in češki boksar Lukas Radic. Zmage se je po slabi minuti v prvi rundi z nokavtom veselil Benn, za katerega je bila to še tretja zmaga v tretji profesionalni borbi. Radic pa je doživel še sedmi poraz v karieri, v kateri ima še tri zmage.

V drugi borbi večera sta v ring londonske O2 Arene stopila Dillian Whyte in Hrvat Ivica Bačurin. Šlo je za obračun v težki kategoriji. Zmage pa se je z nokavtom v 6. rundi veselil favorizirani Whyte. To je za Britanca še 17. zmaga v karieri, v kateri mu je edini poraz zadal prav Anthony Joshua. Whyte je tudi boksar, ki je z Josuho najdlje zdržal v ringu - sedem rund. Na drugi strani je bil za 33-letnega Bačurina to že 10. poraz v karieri, v kateri ima še štiriindvajset zmag in eno neodločeno borbo.

V prvi borbi večera sta se za naslov prvaka po srebrni verziji WBC pomerila Britanec John Wayne Hibbert in Italijan Andrea Scarpa. Zmage se je po šestih rundah veselil Italijan, ki je ves čas prevladoval v ringu in svojega nasprotnika v peti rundi s silovitim direktom tudi položil na tla. Po koncu šeste runde pa se je glavni sodnik zaradi prehudih poškodb Hibberta odločil, da borbo prekine in za zmagovalca s tehničnim nokavtom razglasi Scarpo. Za Hibberta je bil to v 22. profesionalni borbi še četrti poraz, na drugi strani pa je Italijan poleg naslova, dosegel še 20. zmago v svoji karieri, v kateri ima še dva poraza.

Spored borb v O2 Areni:
Za naslov prvaka v super lahki kategoriji po srebrni verziji WBC (60,50 kg.):
John Wayne Hibbert (VB) vs. Andrea Scarpa (ITA): slavil v 6. rundi s tehničnim nokavtom.

Borba v težki kategoriji (90,72 kg.):
Dillian Whyte (VB) vs. Ivica Bačurin (HRV): zmaga z nokavtom v 6. rundi

Borba v superlahki kategoriji (63,50 kg.):
Conor Benn (VB) vs. Lukas Radic (ČEŠ): zmaga z nokavtom v prvi rundi

Za naslov britanskega prvaka v srednji kategoriji (72, 58 kg.):
Chris Eubank Jr. (VB) vs. Tom Doran (VB): zmaga s tehničnim nokavtom v 4. rundi

Za naslov mednarodnega prvaka v super srednji kategoriji po verziji WBA (76,20 kg.):
George Groves (VB) vs. Martin Murray (VB): zmaga po soglasni sodniški odločitvi 118-110, 118-110, 118-110

Za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji IBF (90,72 kg.):
Anthony Joshua (VB) vs. Dominic Breazeale (USA): zmaga z nokavtom v 7. rundi

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu2
26. 06. 2016 13.32
+5
Popolna dominacija Joshue.... Zasluži si dvoboj s Furyjem/Kličkom
Baletka
26. 06. 2016 18.43
+1
prvo naj fury neha hodit v meka, neha pit alkohol, se naj pomeri s kličkom, kot je v pogodbi.. pa naj zmagovalec tega dvoboja se potem pomeri z njim.. edino pošteno..
Barbarezo
27. 06. 2016 19.06