Drugi športi

Roglič izenačil najboljšo slovensko kolesarsko uvrstitev na OI, Žbogar na drugem mestu

Rio de Janeiro, 10. 08. 2016 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Slovenski kolesar Primož Roglič je v vožnji na čas na poletnih OI osvojil 10. mesto. Slovenski judoist Mihael Žgank je v kategoriji do 90 kilogramov izgubil svojo prvo borbo in končal z nastopi. Jadralec Vasilij Žbogar je po četrtem plovu na drugem mestu.

Švicarski kolesarski zvezdnik Fabian Cancellara je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojil zlato kolajno v vožnji na čas. Po 54,6 km je bil hitrejši od Nizozemca Toma Dumoulina na drugem in Britanca Christopherja Frooma na tretjem mestu. Slovenec Primož Roglič je končal na desetem mestu, kar je izenačitev najboljše slovenske uvrstitve v tej disciplini, deseti je bil Janez Brajkovič pred štirimi leti v Londonu.

Cancellara, ki se ob koncu sezone poslavlja od profesionalnega kolesarstva, napovedal je celo, da bo to storil še prej, če osvoji odličje v Riu, je povsem potolkel tekmece in osvojil drugo zlato odličje v kronometru, najboljši je bil že v Pekingu 2008, takrat je bil srebrn še na cestni dirki. Drugouvrščeni Dumoulin je zaostal 47 sekund, tretjeuvrščeni Froome pa 1:02 minute. Edini slovenski predstavnik v kronometru Roglič je 26. mestu na cestni dirki dodal še deseto mesto v uri resnice.

Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar FOTO: Reuters
Vasilij Žbogar na drugem mestu
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je po drugem dnevu olimpijskih iger v Rio de Janeiru v razredu finn na drugem mestu. Na prvem ga je prehitel Britanec Gilles Scott, ki je bil v današnjem prvem plovu drugi, na drugem pa prvi. Žbogar je bil po sedmem mestu v današnjem prvem plovu v drugem deseti.

Scott, ki je letošnje olimpijske igre začel slabo, saj je bil v uvodnem plovu šele na 17. mestu, je že v drugem osvojil tretje mesto. Še boljšo formo je potrdil v današnjih dveh plovih. V prvem je bil pred njim le Francoz Jonathan Lobert, v drugem pa je pridobil še eno mesto ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku s šestimi točkami. Eno mesto je v drugo pridobil tudi Grk Ioannis Mitakis, tretji je bil Caleb Paine.

Žbogarju danes vetrovne razmere niso bile tako naklonjene kot včeraj. Izolčan je bil sedmi in deseti, toda po zaslugi včerajšnjega prvega in tretjega mesta je še vedno v igri za kolajne. Po dveh tekmovalnih dneh je z 11 točkami na drugem mestu, na tretjem mestu je v skupnem seštevku Turk Alican Kaynar, ki ima 13 točk.

Mrakova in Macarolova na začetku tretji
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske boje v Rio de Janieru v razredu 470 začeli s tretjim mestu v skupni razvrstitvi. V uvodnem plovu sta bili drugi, v drugem šesti, v vodstvu pa sta po prvem dnevu Japonki Yoshida Kondo in Miho Yoshioka.

Najboljši slovenski jadralki Mrakova in Macarolova sta današnji uvodni dan v razredu 470 bolje odjadrali v prvem plovu, ko sta bili pred njima le Kondo in Yoshioka, tretji pa sta bili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar. V drugem plovu jadralki Pirata iz Portoroža nista bili tako uspešni, v cilj sta prišli kot šesti, vseeno pa sta po prvem tekmovalnem dnevu z osmimi točkami na tretjem mestu. Najbolj zadovoljni sta današnji dan končali Kondova in Yoshioka, pred Mrakovo in Macarolovo sta na drugem mestu s sedmimi točkami Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, ki sta bili najhitrejši v drugem plovu. V njem sta tretje mesto osvojili Američanki Annie Haeger in Briana Provancha.

Slovenske plavalke brez štafetnega finala
Slovenskim plavalkam Janji Šegel, Anji Klinar, Tjaši Pintar in Tjaši Oder se ni uspelo prebiti v finale 4 x 200 metrov prosto v Riu de Janeiru. S časom 8:02,22 so se uvrstile na 15. mesto. Najbolje so se v predtekmovanju odrezale Američanke (7:47,77). Slovenke so v svoji skupini zasedle zadnje, osmo mesto. Za državnim rekordom so dekleta zaostala za dve sekundi in pol.

 

Žganka premagal Srb Kukolj
V uvodni judoistični borbi kategorije do 90 kilogramov je Mihaela Žganka, varovanca trenerke Urške Žolnir, premagal Aleksander Kukolj iz Srbije, ki je bil tako boljši že na četrtem medsebojnem dvoboju zapored. Beograjčan Kukolj, ki je edini srbski judoist na igrah, se bo pomeril s prvim nosilcem te kategorije Japoncem Mashujem Bakerjem.

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: STA

Izidi:
- vožnja na čas, 54,6 km:
 1. Fabian Cancellara (Švi)           1:12:15
 2. Tom Dumoulin (Niz)                 + 0:47
 3. Christopher Froome (VBr)             1:02
 4. Jonathan Castroviejo (Špa)           1:06
 5. Rohan Dennis (Avs)                   1:10
 6. Maciej Bodnar (Pol)                  1:50
 7. Nelson Oliveira (Por)                2:00
 8. Jon Izaguirre Insausti (Špa)         2:06
 9. Geraint Thomas (VBr)                 2:37
10. Primož Roglič (Slo)                  2:40

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

r1ata
11. 08. 2016 09.10
+1
Čestitke Primož za pogumno vožnjo in dobro uvrstitev.
maajde
10. 08. 2016 20.42
+3
Bravo Kauzer!!!! Kolajna!!!
CastrumFF
10. 08. 2016 18.13
-12
Brez skritega motirja ne gre! !!!! Hheehehheheje
Lakiluk
10. 08. 2016 19.17
+1
Težave z dihanjem? Suh kašelj? Nehajte kadit.