Kaja Juvan impresivno do mladinskega naslova med dvojicami v Wimbledonu

Nadarjena slovenska teniška igralka Kaja Juvan je pri rosnih 16 letih prišla do naslova zmagovalke med dvojicami na mladinskem grand slam turnirju v Wimbledonu. V navezi s Srbkinjo Olgo Danilović sta v velikem finalu premagali ameriški par Catherine McNally - Whitney Osuigwe. Juvanova je četrta Slovenka v zgodovini, ki je osvojila naslov v mladinski kategoriji na sveti travi.

Komaj 16-letna Kaja Juvan se je vpisala v slovensko teniško zgodovino, potem ko je v navezi s Srbkinjo Olgo Danilović v velikem finalu dvojic na mladinskem turnirju za grand slam v Wimbledonu ugnala ameriško dvojico Catherine McNally - Whitney Osuigwe s 6:4 in 6:3. "Super turnir je za menoj. Z Olgo sva odigrali nekaj odličnih tekem in zasluženo zmagali. Res sem zadovoljna s svojo igro. Hvala vsem v Sloveniji za podporo, hvala mojim sponzorjem in seveda moji ekipi," je po zmagi dejala Juvanova.

Kaja Juvan in Olga Danilović

Kaja Juvan (levo) in Olga Danilović sta z odlično igro v velikem finalu mladinskega turnirja za grand slam v Wimbledonu premagali ameriško navezo McNally - Osuigwe. (Foto: Facebook)

Juvanova je tako četrta Slovenka v zgodovini z naslovom na sveti travi v mladinski konkurenci. To je obenem peta zmaga slovenskih teniških igralk na mladinskih grand slamih. Med posameznicami sta naslov med mladinkami v Wimbledonu osvojili Mima Jaušovec (1974) in Katarina Srebotnik (1998), med dvojicami pa je Polona Hercog leta 2008 zmagala tako v Wimbledonu kot Roland Garrosu.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
JestPaTiPaMiVsi 16.07.2017 18:22:02
Bravo! Upam, da bo v prihodnosti tudi v članski konkurenci uspešna. Le tako naprej.
Več komentarjev