Drugi športi

Kajakaš Žnidarčič skupni zmagovalec svetovnega pokala

Ljubljana, 22. 06. 2015 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Spustaši so s tekmo klasičnega spusta v Avstriji zaključili letošnjo serijo tekem za svetovni pokal. Še do tretje zmage je priveslal kajakaš Nejc Žnidarčič, ki je tako znova zmagal tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Najboljši spustaš na svetu Nejc Žnidarčič je na četrti tekmi svetovnega pokala še tretjič zmagal. Potem, ko je na uvodni tekmi svetovnega pokala na Soči po napaki zasedel deseto mesto, se je zdelo, da je skupni naslov zmagovalca svetovnega pokala preveč oddaljen, a Primorec je pokazal, da se ne da kar tako in na preostalih treh tekmah zmagal ter tako prišel do nove zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala. To mu je uspelo že petič, saj je v skupnem seštevku serije zmagal že lani ter v letih 2009, 2010 in 2012.

Maks Frančeškin je prišel do bronaste kolajne, kar je bilo dovolj za visoko mesto tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je bil Ljubljančan četrti. Podobno kot Nejc Žnidarčič se je tretjič na oder za zmagovalce v letošnjem svetovnem pokalu uvrstil še kanuist Blaž Cof. Po dveh drugih mestih, v klasičnem spustu na Soči in nedeljskem srebru v sprintu na Muri, je tokratno klasično preizkušnjo končal na tretjem mestu. Pred njim sta se zvrstila Hrvat Emil Milihram, ki je na petih zaporednih svetovnih prvenstvih v klasičnem spustu petkrat priveslal do na(Slo)va svetovnega prvaka, drugo mesto pa je osvojil nemški reprezentant Normen Weber, ki prav tako v zadnjih sezonah sodi med najboljše svetovne kanuiste.

Nejc Žnidarčič
Nejc Žnidarčič FOTO:

V konkurenci kajakašic je klasično preizkušnjo na prvem mestu končala Nemka Manuela Stöberl, druga je bila Francozinja Charlene Le Corvaisier, tretja pa je bila še ena Nemka Sabine Füsser. Iste tekmovalke so zasedle tudi prva mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala. Najboljša je bila Charlene Le Corvaisier, druga je bila Sabine Füsser, tretja pa Manuela Stöberl. Teja Vrbnjak Erbežnik, ki je tekmovala na Soči, je zasedla skupno 16. mesto.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.