Drugi športi

Kanuist Savšek zmagal v Tacnu

Tacen, 14. 06. 2014 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je zmagal na tekmi svetovnega pokala v Tacnu. Lep uspeh je s tretjim mestom dopolnil Luka Božič, Anže Berčič je bil peti. Kajakaš Martin Albreht je bil sedmi, kanuistka Nina Bizjak pa deseta.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Damjan Žibert

V finalu razreda C1 so bili trije Slovenci, v finalu je bil najboljši Benjamin Savšek s časom 104,94, Božič je bil tretji, Berčič pa peti. Med kajakaši je bil Albreht sedmi, potem ko je v odločilni vožnji naredil napako v zgornjem delu. Zmago je slavil Nemec Fabian Doerfler (97,12), v konkurenci kanuistk pa je bila Nina Bizjak deseta. Po vnovični zmagi v svetovnem pokalu, to mu je uspelo že v Pragi, je bil Savšek zelo vesel: "V drugih vratih se mi je vožnja že malo podrla, a sem videl že v polfinalu, da lahko tudi z dvojko dosežem dober čas in spodnji del sem res dobro odpeljal. Šel sem na vse ali nič, malo sem krajšal linije, tokrat mi je uspelo, tako da sem v spodnjem delu nadoknadil dovolj časa in sem res vesel, da sem končno zmagal na domači progi in pred domačo publiko, kar sem si vedno želel. Res je lepo dirkati tukaj."

Njegov uspeh je dopolnil Primorec Božič, ki je bil ob prihodu v cilj sprva uvrščen na četrto mesto, a je nato po spremembi sodniške odločitve napredoval na tretje. "Po izbirnih tekmah sem se počutil bolje kot lani in sem kazal boljše vožnje, zdaj sem te tekme samo še stopnjeval in kronal s tem tretjim mestom tukaj, za kar sem zelo vesel. Malo sem se presenetil s prvim mestom v polfinalu, a pripravljen sem bil po načrtih, šlo mi je dobro in upam, da bom formo držal skozi sezono. Finalna vožnja se mi je na začetku malo zlomila in sem moral reševati, srednji del je bil malo boljši, kar sem izgubil, sem izgubil na zadnjem padcu v zadnja protitočna vrata, kjer mi je potegnilo špico gor in sem ostal v valu," je po tekmi dejal Božič.

Kajakaši ekipno četrti
Slovenski kajakaši Martin Albreht, Janoš Peterlin in Simon Brus so na ekipni tekmi svetovnega pokala v Tacnu osvojili četrto mesto. Zmagali so Nemci pred Francozi in Poljaki. Pri kanuistih so zmagali Avstralci pred Francozi in Čehi. Slovenci Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič so bili sedmi.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DravaPtujFTW
14. 06. 2014 14.45
+4
bravo Benjamin
unikaten 2
14. 06. 2014 14.25
+7
Bravo nasi..vse cestitke..