Drugi športi

Ponovitev sojenja za stavniško afero v Montpellierju!

Pariz/Montpellier, 02. 04. 2015 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji in aktualni rokometaši francoskega velikana Montpellierja – vključno s slovenskima reprezentantoma Draganom Gajićem in Primožem Proštom – se bodo še enkrat zagovarjali pred sodnikom, zaradi domnevnega prirejanja izida dvoboja s Cesson Rennesom.

Najboljši rokometaš na svetu Nikola Karabatić se je vnovič znašel v težavah. Spomnimo, da bodo Nikola, njegove brat Luka in še 15 oseb, vnovič stopilo pred sodnika. Gre za staro obtožnico, ki nekatere športnike in poslovneže bremeni, da so kot zasedba Montpellierja, namerno izgubili dvoboj z Cesson-Renesom, s čimer naj bi na športni stavnici bajno zaslužili.

Zaslišali so ga že v začetku leta 2013 v Montpellierju, medtem, ko je trajalo sojenje pa je trpela njegova športna pot. Zapustil je Montpellier in se preselil k Pays d'Aixu, kjer še danes igra njegov mlajši brat. Meseci so tekli, o primeru je bilo praktično vse tiho, Karabatić se je vrnil v reprezentanco in podpisal pogodbo z Barcelono. Karabatić je priznal, da zadnje tedne spi bolj slabo, a ne zaradi obtožnice, ampak, ker ima na mizi ponudbo Paris Saint Germaina, s čimer bi se v prvi vrsti vrnil domov, obenem pa bajno zaslužil.

Dragan Gajić
Dragan Gajić FOTO: Reuters

Karabatić v zapor?
Februarja letos je tožilstvo v Montpellierju zahtevalo začetek postopka za 17 osumljenih, sodišče pa je zahtevek sprejelo. Sojenje naj bi se začelo poleti. "Bolj srečni bi bili, če bi bila obtožnica zavrnjena, ampak dokazali bomo, da Nikola ni kriv. V teoriji mu grozi do pet leta zapora in denarna kazen, a menim, da bi bila pogojna kazen s samo pol ure zapora, popolnoma nepoštena," je dejal Karabatićev odvetnik Michael Corbier.

Po poročanju časnika lexpress naj bi bili predmet preiskave tudi slovenska reprezentanta Dragan Gajić, Primož Prošt, Srb Mladen Bojinović, Francoza Samuel Honrubia in Mickael Robin in Tunizijec Issam Tej.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc55
02. 04. 2015 16.20
+2
Tisti ,ki pozna naše omenjene mu je lahko jasno ,da bi s eprodali takoj
tikataka12
02. 04. 2015 15.40
-1
zaprejo nej vse stavnice pa bo
pogan
02. 04. 2015 16.43
+0
stavnice so skoraj bolj pokvarjene kot naši poslanci....
pridnaov?ka
02. 04. 2015 14.21
-5
..slovenci pa že ne...to je najpoštenejše pleme v okolici
Cules5
02. 04. 2015 14.30
+11
Nauči se pisati slovensko in potem komentiraj