Drugi športi

Kauzer pred SP: Možni tudi dve zlati medalji

Ljubljana, 03. 09. 2013 15.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kajakaška sezona bo med 11. in 15. septembrom doživela še zadnji vrhunec. V Pragi se bodo slalomisti na divjih vodah merili za kolajne svetovnega prvenstva. Kakšno od njih si želijo tudi v slovenskem taboru, ki ga bo zastopalo deset čolnov.

Na reki Vltavi, ki je poleti poplavila in dodobra opustošila prizorišče tekmovanja v Troji, a so prireditelji tekmovališče le spravili v red za SP, bodo barve Slovenije zastopali kajakaši Peter Kauzer, Martin Albreht in Simon Brus, kanuisti Anže Berčič, Benjamin Savšek in Luka Božič, kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak ter kanuistični dvojec Luka Božič/Sašo Taljat. Eden tistih, ki je v preteklosti vedno jasno povedal svoje cilje, je branilec naslova iz leta 2011 Kauzer. Ta je imel v tej sezoni slabši začetek, a je v drugem delu sezone dvignil pripravljenost. "Vem, da grem tja kot svetovni prvak. S tem se ne obremenjujem. Želja je, da poskusim spet osvojiti naslov svetovnega prvaka. Bo težko, ampak je to en izziv in upam, da ga bom uspešno prestal," pravi Kauzer, ki je bil najboljši na svetu tudi leta 2009. Proga v Troji mu doslej sicer ni preveč ustrezala, a lansko jesen so nanjo postavili nove ovire, ob katerih se slovenski as vendarle malce bolje počuti.

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Miro Majcen

"Na startu nas bo vsaj 15, ki smo sposobni zmagati. Ponavadi je bilo tako, da tisti, ki smo bili celo sezono dobri, smo se tudi na teh tekmovanjih borili za najvišja mesta. Tako so zdaj tukaj vsi trije Čehi, pa Nemci, Francozi, mi smo vsi trije sposobni napraviti dober rezultat in še mnogi drugi. Ena majhna napaka te lahko oddalji od finala. Zavedam se, kako močna je konkurenca, vesel sem, da sem se vrnil po slabem prvem delu sezone. Začel sem spet tako funkcionirati, kot sem takrat, ko sem dosegal svoje najboljše rezultate," še meni Kauzer, ki skupaj z Albrehtom in Brusom računa tudi na visoko uvrstitev v ekipni tekmi: "Če odveslamo brez napak, lahko tudi zmagamo."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

arthur1982
04. 09. 2013 09.44
+1
Obnaša se kot da je Michael Jordan, koga pa še zanima veslanje ?
graf
03. 09. 2013 21.10
-3
Možno je tut da boš kakšna vratca spustil ...
ziga sever
03. 09. 2013 17.40
+2
Tako kot na Olimpijskih, ne?
pridnaov?ka
04. 09. 2013 15.07
-2