Drugi športi

Kauzer: Upam, da v enem letu nisem izgubil toliko, da ne bi mogel še naprej dosegati vrhunskih izidov

Ljubljana, 20. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slalomisti na divjih vodah že nestrpno pričakujejo prvo veliko tekmo sezone. Nemški Markkleeberg bo konec meseca gostil EP, na katerem si tudi slovenski tabor želi dobre uvrstitve. Tudi kajakaš Peter Kauzer, ki se je po letu premora vrnil v izbrano vrsto.

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Miro Majcen

"Spočil sem si telo in dušo. Nabral sem si energijo za dve sezoni, to in naslednjo, saj vemo, kaj je moj cilj. V tretje se poskusiti uvrstiti na olimpijske igre in poskusiti, če gre tam v tretje res rado," pred prvimi zahtevnimi preizkušnjami nove sezone pravi Peter Kauzer, ki je izpustil praktično celo lansko leto zaradi poškodbe rame. A to, pravi, ga ne ustavlja glede zastavljenih ciljev. "Zaradi tega, ker sem bil poškodovan, nimam nič manjših ciljev. Vem, da sem še kar hiter, sem sposoben, je pa res, da moram odveslati najbolje. Kajakaška konkurenca je iz leta v leto ostrejša, ni več tistega, ko si zmagoval za štiri pet sekund," pojasnjuje Kauzer, pred petimi leti tudi že evropski prvak. "Zavedam se, da sem bil v Markkleebergu vedno hiter, le napake so me stale višjih uvrstitev. Če odveslam brez napak, potem sem lahko med dobitniki kolajn. Upam, da me občutek ne vara in da v enem letu nisem izgubil toliko, da ne bi mogel še naprej dosegati vrhunskih izidov," je zaključil 31-letni Hrastničan, ki bo na EP imel ob sebi še Janoša Peterlina in Simona Brusa.

EP je sicer le prva izmed velikih tekem v sezoni. Vrhunec bo namreč septembrsko svetovno prvenstvo v Londonu, ki je za slovenske reprezentante prioriteta, saj se bodo tam že podeljevale olimpijske kvote za Rio de Janeiro 2016.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
20. 05. 2015 23.01
kajakaški šport ima tako malo konkurence ˙(bolj rekreacija na visokem nivoju in le redki,ki se živijo od tega športa) ,da je to možno,žal pa nekaterih želja ne bo verjetno nikoli uresničil.Tu mislim predvsem na olimpijsko medaljo ,ki si jo več kot očitno želi. Karakter ki ga ima bolj po očetu in manj po mami ga ovira na poti do olimpijskega naslova,škoda-,je pa kljub pavziranju športnik leta v Hrastniku,kar je tudi lep uspeh.